Guvernul Ponta II a fost investit, in aceasta seara, de Parlament, programul de guvernare si componenta Executivului intrunind 402 voturi "pentru" si 120 voturi "impotriva", anunta Mediafax.

O veste formidabila despre alegeri: s-au terminat! Tu ce propui pentru agenda de guvernare?

Pentru a fi investit, Guvernul ar fi avut nevoie de minimum 294 de voturi, reprezentand majoritatea calificata a deputatilor si senatorilor.
Votul a fost secret, cu bile. Din totalul celor 586 de parlamentari, au fost prezenti la sedinta 522. Sedinta dedicata investirii Cabinetului Ponta II a durat trei ore jumatate, timp in care premierul a prezentat programul de guvernare, reprezentantii grupurilor parlamentare si-au expus punctele de vedere si s-a derulat procedura efectiva de votare.

"UE este in plina furtuna"

Guvernul este hotarat sa incheie un nou acord preventiv cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala deoarece UE este in plina furtuna economica, a declarat premierul Ponta, adaugand ca nu toate propunerile formulate de aceste institutii sunt mereu perfecte, dar ca un astfel de acord este important.

"Vreau sa anunt inca de pe acum ca intentie clar asumata a actualului Guvern respectarea si continuarea relatiilor pe care le avem cu institutiile financiare internationale. Nu tot ceea ce ne propune FMI sau Comisia Europeana sau Banca Mondiala este intotodeauna perfect, avem obligatia sa negociem in numele Romaniei, dar in acelasi timp avem obligatia sa avem un nou acord preventiv, sa aratam seriozitate si ca avem din ce in ce mai putina nevoie in anii care urmeaza de cineva care sa ne controleze daca facem ceea ce este bine, de fapt, pentru tara noastra", a spus Ponta in plenul Parlamentului, la votul de investitura al Guvernului.

"Degeaba cumparam frunze si spatii publicitare"

De asemenea, in opinia lui Victor Ponta, Romania trebuie promovata in strainatate cu o imagine corecta, realista si optimista, nu prin campanii costisitoare.

"Degeaba cumparam frunze si spatii publicitare daca noi nu credem cu adevarat ca Romania este o tara buna, cu valori extraordinare pe care foarte multi si le-ar dori", a spus Ponta in plenul Parlamentului, la votul de investitura al Guvernului.

El a apreciat ca Romania trebuie sa isi prezinte atat bogatiile naturale, precum Delta Dunarii, manastirile si monumentele, dar si artistii, sportivii, olimpicii.

Blaga: PDL respecta votul romanilor, dar nu va sustine o guvernare nascuta din manipulare, minciuna


Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, in plenul reunit al Parlamentului, ca PDL respecta votul romanilor, dar nu va sustine "o guvernare nascuta din manipulare, minciuna si ipocrizie"

"Nu vad niciun motiv pentru a sustine Guvernul Ponta II", a adaugat Blaga.

El a mai aratat ca PDL si-a exprimat indoiala in legatura cu competenta si integritatea unor membri ai Guvernului, iar "temerile PDL s-au adeverit cu varf si indesat".

"Ne socheaza ca astazi acest prim-ministru vine cu mai multi oameni cu probleme de integritate si ne cere din nou votul de incredere", a adaugat senatorul PDL.

El a afirmat ca prioritatea zero a guvernarii USL a devenit nerespectarea legii si ca a reusit o mare performanta, aceea de a sta 7 luni la guvernare fara sa guverneze "nicio clipa".

Te incurajam sa comentezi! Tu ce propui pentru agenda de guvernare? Comenteaza aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri