Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, dupa ce in urma cu cateva zile a fost operat de peritonita pe cale laparoscopica la spitalul Elias. Regizorul avea 82 de ani si era internat din 26 decembrie ca urmare a unor afectiuni cronice digestive.
Sergiu Nicolaescu era internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Elias, fiind operat de peritonita in 28 decembrie.

Reprezentantii Spitalului Elias declarau ca interventia chirurgicala a avut loc "in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute". Potrivit reprezentantilor Spitalului Elias, peritonita localizata cu punct de plecare apendicular a fost descoperita intraoperator si a fost rezolvata laparoscopic, scrie Mediafax.

Cu o saptamana inainte de internare, Nicolaescu cazuse in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste.

In 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le adresa multumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecuta impreuna, precizand ca nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are putini ani de trait pe care vrea sa-i termine in profesia sa.




Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist si producator de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Cu mainile curate" (1972), "Osanda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Marin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul mortii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravietuitorul" (2008).

Daca filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionata premiera romaneasca a anului 2004, probabil ca cea mai impresionanta productie semnata de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea in rolul principal - creatie de referinta in istoria filmului romanesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numara "Ultimul corupt al Romaniei", lansat in 2012 si care este o continuare a lungmetrajului "Poker" (2010).


Sursa infografic: Quickdata

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima data parlamentar in 1990, pe listele FSN, iar in actuala legislatura a incheiat al cincilea mandat in Parlament. Singura legislatura in care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultura din Senat in fiecare legislatura si a detinut presedintia comisiei in actuala legislatura. El s-a numarat, totodata, printre cei care au luat parte la Revolutia din 1989.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri