Presedintele rus Vladimir Putin i-a acordat joi cetatenia rusa actorului francez Gérard Depardieu, care a amenintat de curand ca renunta la pasaportul francez in semn de protest fata de cresterea impozitelor vizandu-i pe cei mai bogati francezi, relateaza AFP.
"Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea cetateniei ruse francezului Gérard Depardieu", a anuntat Kremlinul intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anuntat duminica faptul ca decizia Consiliului Constitutional (CC) francez privind cenzurarea taxarii cu 75% a celor mai bogati contribuabili francezi "nu schimba cu nimic" instalarea sa in Belgia.

Guvernul francez si-a anuntat, totusi, intentia de a merge inainte cu cresterea presiunii fiscale asupra persoanelor care castiga peste un milion de euro pe an, adoptand noi masuri pentru ca acest proiect sa fie conform Constitutiei.

Presedintele Putin a auntat la sfarsitul anului ca este pregatit sa ii ofere un pasaport lui Gérard Depardieu, in cazul in care acesta o doreste. "Daca Gérard vrea cu adevarat sa aiba un permis de sejur sau un pasaport rus, problema este ca si rezolvata, in mod pozitiv", a declarat el intr-o conferinta de presa.

Actorul francez, in varsta de 64 de ani, a anuntat anterior ca vrea sa "predea" pasaportul sau francez si ca se gandeste sa ceara cetatenia belgiana. El asista adesea la festivaluri de cinemtaografie in Rusia, dar si la alte evenimente cu celebritati din aceasta tara.

Instalarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat din apropiere de frontiera franceza, cunoscut pentru ca gazduieste expatriati francezi bogati, a provocat o polemica aprinsa in Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri