Codul Numeric Personal (CNP) din cererea trimisa la instanta Judecatoriei Sectorului 1 de catre un pretins fiu al lui Sergiu Nicolaescu este al unui fost jurnalist sportiv, anunta Mediafax.

Astfel, datele de identitate din cererea trimisa la instanta pe numele Vasile Rotaru apartin fostului jurnalist sportiv cu acelasi nume.
In astfel de situatii, instanta trebuie sa sesizeze organul competent de cercetare penala, care poate fi Parchetul sau Politia.

Judecatoria sectorului 1 a deschis, luni, doua dosare, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a lui Sergiu Nicolaescu si altul pentru stabilirea paternitatii, in urma unei cereri trimise pe mail, in 4 ianuarie, din Germania, de un barbat care pretinde ca este fiul nelegitim al acestuia.

Dosarul privind oprirea incinerarii are termen 5 februarie, dar va fi fara obiect, pentru ca incinerarea a avut loc, iar cel privind stabilirea paternitatii are termen 15 mai.

Barbatul pretinde ca se numeste Vasile Rotaru, este nascut in 1980, locuieste in Germania, la Dusseldorf, in Ostrasse 138 si a trimis solicitarea pe mail, in data de 4 ianuarie, la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, sustinand ca este fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu si cerand stabilirea paternitatii.

"Inca de la inceputul vietii am aflat de la mama mea ca tatal meu este un cunoscut regizor de film, astfel incat datorita inaintarii in varsta am inceput sa fiu din ce in ce mai curios, astfel ca am aflat de la mama mea ca tatal meu biologic este Sergiu Nicolaescu", scrie Vasile Rotaru in cerere.

"Odata cu moartea tatalui meu biologic am aflat si despre dorinta sotiei supravietuitoare de a proceda la incinerarea trupului neinsufletit al acestuia", mai arata Vasile Rotaru, el considerand ca Sergiu Nicolaescu nu trebuie incinerat pentru a se putea recolta probe biologice ce contin ADN-ul sau pentru efectuarea unei expertize necesare stabilirii paternitatii.

Pe baza acestui document la Judecatoria Sectorului 1 s-au deschis, luni, doua dosare, unul privind oprirea procedurii de incinerare in vederea recoltarii de probe biologice si altul pentru stabilirea paternitatii pe baza probelor biologice recoltate.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sambata, in jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participand familia, prietenii si apropiatii regizorului.

Sergiu Nicolaescu, care a decedat joi, la varsta de 82 de ani, a fost incinerat conform propriei dorinte. Dana Nicolaescu, sotia regizorului, a declarat joi ca incinerarea a fost "dorinta expresa" a sotului sau, pe care i-a respectat-o, si a solicitat presei sa trateze "cu decenta si respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului ei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Poti sa treci rezidentiatul la medicina cu rapunsuri de pe internet?