Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca presedintele Romaniei trebuie ales tot prin vot popular si nu pe seama unui vot in Parlament si ca, pana in prezent, nu are niciun repros fata de colaborarea cu PDL si PNTCD la alegerile parlamentare.
"Presedintele Romaniei trebuie ales tot prin vot popular si nu pe seama unui vot in Parlament. Consideram ca prima functie in stat trebuie sa aiba un inalt grad de legitimitate politica, un inalt grad de activitate la nivel politic in raport cu asteptarile cetatenilor si nu este cazul ca presedintele sa fie ales de Parlament", a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Mihai Razvan Ungureanu, scrie Mediafax.

Liderul Fortei Civice a spus ca urmeaza sa se discute in cadrul partidului care va fi politica de alianta cu alte partide pentru viitoarele alegeri prezidentiale din 2014, insa deocamdata nu a fost stabilit un candidat.
Intrebat daca are ceva de reprosat partidelor cu care a facut alianta pentru alegerile parlamentare, Ungureanu a spus ca nu are niciun repros fata de colaborarea cu PDL si PNTCD si ca protocolul semnat inainte de alegeri este "baza sigura a cooperarii politice de acum inainte".

"N-am niciun repros fata de colaborarea cu PDL si PNTCD, pentru ca fiecare doarme cum isi asterne. Noi suntem hotarati sa fim foarte vocali si foarte in opozitie, astfel incat puterea, de dimineata si pana seara, sa stie ca are niste critici corecti si profesionisti la adresa actelor guvernarii. (...) Urmeaza sa mai discute politica de alianta. In momentul de fata avem practica, si cu bune si cu rele, a colaborarii electorale in interiorul ARD si, incepand cu ziua constituirii Parlamentului, premisele unei bune colaborari parlamentare cu reprezenantii PDL si PNTCD. Protocolul incheiat in cadrul ARD este baza sigura a cooperarii politice de acum inainte. In ce forma, vom vedea. Deocamdata este formula colaborarii parlamentare", a mai spus Ungureanu.

In oferta politica, Forta Civica urmeaza sa sustina obiectivele pentru care s-a angajat in calitate de parte semnatara a protocolului politic ARD.

"Protocolul nu am fost niciodata tentat sa il rup, iar acel protocol politic contine statul de drept, democratia, apararea constitutiei, respectarea legilor tarii, europenizarea Romaniei. Avem patru teme majore: Constitutie, justitie, media si patrimoniu, in asa fel incat pe seama dezbaterilor publice sa putem avea o opinie civica, cetateneasca asupra tuturor problemelor care se regasesc in aceste patru teme", a spus Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu a precizat ca Forta Civica nu va face "compromisuri toxice, adica cele care se fac cu puterea pe seama asigurarii unor privilegii marunte".

Liderul partidului a spus ca, in prezent, 80% dintre membrii Fortei Civice nu au facut politica niciodata, dar s-au alaturat partidului din convingerea ca pot schimba ceva.

"Partidul are 7.000 de noi membri, ne propunem ca pana la 1 iunie sa avem in randurile noastre inca 15.000 de membri", a spus liderul partidului.

Colegiul Director al Fortei Civice s-a intrunit la Brasov, pentru a discuta principalele puncte in dezvoltarea strategiei politice a partidului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri