Adrian Nastase a retras, luni, contestatia in anulare in cazul condamnarii din dosarul "Trofeul calitatii", avocatii acestuia depunand la instanta suprema solicitarea formulata de fostul premier, informeaza Mediafax.
Avocatul Ion Cazacu a anuntat, luni, Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca Adrian Nastase isi retrage contestatia in anulare facuta in cazul condamnarii din dosarul "Trofeul calitatii".

In motivarea deciziei definitive din dosarul "Trofeul calitatii", judecatorii au aratat ca inculpatii au obtinut un beneficiu constand in sume de bani sau mentinere in functii publice, avantajul substantial revenind, "fara indoiala, persoanei pentru care intreaga «afacere» a fost pusa in miscare, respectiv lui Adrian Nastase.

Judecatorii au mai notat, in motivare, ca activitatea desfasurata de inculpatii din acest dosar reprezinta, "fara echivoc, un caz de coruptie la cel mai inalt nivel", intrucat era Nastase "unul dintre cei mai importanti exponenti ai clasei politice romanesti, presedinte al celui mai mare partid politic la nivelul anului 2004, prim-ministru in functie la acel moment si candidat cotat cu sanse reale la cea mai inalta demnitate a statului roman".

Totodata, instanta a aratat ca, in acest caz, nu a fost vorba despre o simpla finantare ilegala a unei campanii electorale, ci despre punerea la dispozitia lui Nastase a unor fonduri ilicite de patru ori mai mari decat cele declarate oficial pentru intreaga campanie electorala a acestuia.

Condamnarea lui Adrian Nastase la inchisoare, au mai aratat judecatorii, este "singura apta sa asigure indreptarea atitudinii acestuia fata de comiterea de infractiuni" si "resocializarea sa pozitiva.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Comisia Penitenciarului Jilava a dat aviz pozitiv in 4 ianuarie 2013, pentru eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul la care poate fi eliberat.

"Condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat in mod constant la activitati de educatie si asistenta psihologica, implicandu-se in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate".

Potrivit raportului comisiei, reprezentantii penitenciarului mai consemneaza si ca Nastase a redactat o lucrare stiintifica si a scris alte doua carti, scrie gandul.info.

"Ca urmare a redactarii lucrarii stiintifice si a implicarii in activitatile de educatie, a obtinut un numar total de 342 de credite si a fost recompensat de trei ori. Nu a fost sanctionat disciplinar pe perioada detentiei", se arata in documentul citat.

In fisa de caracterizare a detinutului Adrian Nastase, comisia de la Jilava a consemnat activitatile prestate de Nastase pentru care a fost recompensat cu 45 de zile reducere a pedepsei de doi ani de inchisoare. De la inchiderea sa in penitenciar, pe 26 iunie 2012, Nastase a participat la noua dezbateri si la o conferinta.

Judecatoria sectorului 4 Bucuresti va lua in discutie in 12 februarie cererea de liberare conditionata a lui Adrian Nastase (62 de ani).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri