Reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au depus la Guvern o petitie cu revendicarile studentilor, documentul avand peste o suta de metri lungime si fiind semnat de peste 10.000 de persoane.
Douazeci de reprezentanti ai ANOSR au depus petitia prin care cer cresterea bugetului alocat educatiei in acest an si asumarea unui plan de crestere pana la sase la suta din PIB in urmatorii ani, majorarea subventiei pentru camine si cantine, pentru a acoperi inflatia produsa de la ultima crestere si construirea de noi camine studentesti, majorarea veniturilor tinerilor angajati din educatie si sanatate prin acordarea de deduceri fiscale si o participare mai buna a tinerilor in procese decizionale de importanta majora pentru universitati si societate, scrie Mediafax.

Presedintele ANOSR, Mihai Dragos, a declarat ca, din cauza conditiilor meteorologice, petitia nu a putut fi desfasurata total, asa cum intentionau studentii, cei 20 de tineri mergand pe trotuar, in sir indian, intr-o coloana de aproape zece metri.

Mihai Dragos a spus ca petitia mai urmeaza sa fie depusa la Parlament si la Ministerul Educatiei, la registraturile acestor institutii, "actiunea de imagine" fiind doar pentru Guvern.

"Actiunea de imagine a fost doar pentru Guvern, deoarece catre reprezentantii acestei institutii sunt indreptate cele mai importante revendicari, respectiv cele privind bugetul, petitia fiind depusa in atentia membrilor Guvernului si, mai ales, a premierului Victor Ponta", a adaugat Mihai Dragos.

El a precizat ca petitia va fi depusa la Parlament inainte de intalnirea de la ora 15.30 pe care reprezentantii ANOSR o vor avea cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu.

Reprezentantii studentilor au solicitat, saptamana trecuta, o intalnire oficiala cu ministrii responsabili de Educatie si Invatamant Superior, pentru a discuta prioritatile studentilor.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania si Consiliul National al Elevilor (CNE) considera ca bugetul de 3,14 la suta din PIB, anuntat de Guvern, condamna Educatia si Cercetarea la inca un an de subperformanta si inechitate, solicitand suplimentarea acestuia.

ANOSR si CNE atrag atentia asupra faptului ca cea mai profitabila si importanta investitie pentru un stat este cea facuta in educatie si solicita suplimentarea bugetului pentru acest domeniu si prevederea unei cresteri anuale care sa conduca rapid la respectarea procentului de sase la suta din PIB asumat de partidele politice din Romania prin Pactul National pentru Educatie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri