Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu are de reprosat nimic celulei de criza de la MAE in privinta crizei ostaticilor, el sustinand totodata ca romanul dus la spital nu a putut fi salvat si le-a spus jurnalistilor: "Daca intelegeti bine, daca nu, faceti ce vreti".
Ponta (foto) a spus, referindu-se la cel de-al doilea roman care a murit in Algeria, ca nimeni nu a avut informatii, nici autoritatile britanice, despre ceea ce s-a intamplat cu acesta in spital, scrie Mediafax.

Premierul a mai spus ca nu are nimic sa reproseze celulei de criza din MAE.

"Nu am nimic sa reprosez celulei de criza din MAE, ci, dimpotriva, au gestioonat profesionist, corect, tot ce trebuia gestionat si cu informarea mea nu au fost date publicitatii informatii inainte de a anunta familiile", a afirmat Ponta.

El le-a mai spus jurnalistilor, referindu-se la cel de-al doilea roman care si-a pierdut viata: "A fost salvat de catre autoritatile algeriene, dus la spital si, din pacate, la spital nu a putu fi salvat. Daca intelegeti bine, daca nu, faceti ce vreti".

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat.
Sambata, premierul Victor Ponta si ministrul Titus Corlatean au anuntat ca un roman a fost ucis in Algeria, in timp ce alti patru au supravietuit si sunt in siguranta. Premierul spunea ca trei dintre cetatenii romani sunt in custodia autoritatilor romane si, in cel mai scurt timp, vor ajunge in tara, iar al patrulea urmeaza sa fie preluat de autoritatile romane si, ulterior, va urma aceeasi procedura.

Totodata, Titus Corlatean anuntase ca operatiunea din Algeria s-a incheiat.

Duminica dupa-amiaza, reprezentantii MAE au anuntat un al doilea cetatean roman a decedat in urma conflictului terorist din Algeria.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a precizat ca barbatul fusese grav ranit si a murit la spital.

Cazanciuc a mai spus ca ministerul isi exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile alegeriene nu informat corect, concret si la timp despre situatia celui de-al doilea roman mort in urma atacului din Algeria.

Cei doi romani care si-au pierdut viata in Algeria sunt din judetul Prahova, respectiv din Barcanesti si Ploiesti.

Unul dintre supravietuitori este Liviu Floria, in varsta de 46 de ani, din Pitesti, care a ajuns in Romania sambata seara.

El a organizat, duminica, o conferinta de presa in care a relatat "teroarea permanenta" prin care a trecut timp de doua zile, subliniind ca supravietuitorii "nu au fost salvati, ci s-au salvat". '

Barbatul a povestit cum a reusit sa scape dupa ce impreuna cu un alt roman, George Iachim, din Constanta, s-a baricadat intr-un birou din complexul de la In Amenas, de unde intr-un final au reusit sa fuga tarandu-se pe sub masini si sarind un gard. El a mai relatat cum a mers apoi prin desert, timp de 15 ore, "cel putin 35 de kilometri", alaturi de alti sapte barbati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri