Numarul ofertelor de munca in strainatate pentru romani a crescut in 2012 cu 15% fata de anul precedent, potrivit site-ului de recrutare BestJobs. Vezi si alte tendinte din piata muncii.
"Numarul anunturilor pentru locuri de munca in strainatate a crescut cu 15%, la peste 4.000, principalele tari in care s-au facut angajari fiind Franta, Germania, Belgia si Marea Britanie", se arata intr-un comunicat al BestJobs.

La nivel local, numarul anunturilor pentru locuri de munca cu norma intreaga a stagnat in 2012, in schimb numarul anunturilor pentru job-uri part time a scazut cu 10%, la 8.293.

In ceea ce priveste job-urile dupa locatie, orasele cu cele mai mari cresteri ale numarului anunturilor pentru locuri de munca au fost Timisoara (crestere cu 10%), Sibiu (crestere cu 7,5%) si Cluj – Napoca (crestere cu 4%), in timp ce numarul job-urilor a stagnat in Constanta si a scazut in Bucuresti (-9%), Oradea (-9.9%) si Brasov (-7,4%).

In 2012, site-ul de recrutare BestJobs.ro a afisat in total peste 72.000 de anunturi cu locuri de munca, cele mai multe posturi disponibile regasindu-se in domenii precum IT/Telecom, Vanzari si Inginerie. La polul opus se afla domeniile marketing, care a inregistrat o scadere a numarului anunturilor cu 27%, si servicii, unde numarul anunturilor a coborat cu 24%.

De asemenea, in 2012 numarul anunturilor destinate celor cu experienta in campul muncii a urcat cu 10%, in timp ce s-a inregistrat o scadere
al anunturilor destinate candidatilor entry-level cu 15%.

BestJobs este un serviciu de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.



Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri