Fostul premier Calin Popescu Tariceanu propune ca desemnarea candidatului PNL la Presedintie sa se faca printr-un scrutin intern, asa cum se intalmpla in alte tari, mentionand ca cel desemnat va trebui sa aiba sansele cele mai mari de a obtine mandatul prezidential, anunta Mediafax.

"Propunerea mea e ca in PNL desemnarea candidatului (la Presedintie, n.r.) sa se faca printr-un scrutin intern", a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca este nevoie de un presedinte care sa incerce sa rezolve problemele oamenilor si sa nu provoace conflict, "asa cum face Basescu".

Tariceanu a adaugat ca viitorul presedinte trebuie sa dea incredere celorlalte tari, UE, partenerilor transatlantici in legatura cu faptul ca Romania este un stat democratic.

Liberalul a mai spus ca viitorul sef de stat trebuie sa incerce sa uneasca, si nu sa practice dezbinarea romanilor. Tariceanu a adaugat ca PNL are responsabilitatea de a alege cel mai bun candidat, cu cele mai bune sanse sa castige prezidentialele.

"Nu vreau sa candidez la sefia PNL, partidul a obtinut o victorie electorala"

Tariceanu a declarat, raspunzand unei intrebari, ca nu doreste sa candideze la sefia PNL, el mentionand ca partidul a obtinut recent, sub conducerea lui Crin Antonescu, o victorie electorala de care el se bucura foarte mult.

Tariceanu a spus ca nu doreste sa candideze la sefia PNL.

De asemenea, fostul presedinte al PNL a mentionat ca sub conducerea actualului presedinte, Crin Antonescu, formatiunea a obtinut o victorie electorala importanta.

Fostul premier a spus ca se bucura de aceasta victorie.

"Nu intentionez sa candidez, pentru ca eu consider ca actualul presedinte, Crin Antonescu, a condus partidul care a obtinut o victorie importanta in aceste alegeri, de care ma bucur foarte mult", a spus Tariceanu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Melescanu, sustinut de PSD, ar putea sa fie noul lider al Senatului