Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a explicat, marti, ca sistemul de coplata va fi aplicat doar la externarea pacientilor si ca nu va depasi, cu siguranta, suma de 10 lei, transmite B1TV.
”In primul rand, coplata este o activitate care apartine guvernului Boc, este inclusa in acordul cu FMI si este transformata in conditionalitate si deci trebuie respectata. Este indeplinirea unei conditionalitati din care Romania este parte, facuta de alta guvernare, dar la care noi nu renuntam. Coplata, am reusit sa o negociem in discutiile cu FMI, sa nu se aplice la toate serviciile medicale, ci sa se aplice numai la serviciile spitalicesti pe caz externat. Cu exceptia serviciilor de medicina de externa”, a explicat ministrul.

Acesta a spus ca in discutiile cu FMI s-a stabilit aceasta controlare a costurilor pentru ca in spitale sa nu se mai faca ”internari nejustificate sau fictive”.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca s-a batut in discutiile cu FMI ca nivelul maxim al coplatii sa fie de 10 lei, ministrul Sanatatii urmand sa elaboreze procedura pana in luna martie, in care se va stabili si daca cei 10 lei se vor achita pe ziua de internare sau doar o data, la externare, scrie Mediafax.

El a precizat ca lamuriri suplimentare legate de coplata - daca se achita pe zi sau la externare - vor putea fi date de catre ministrul Sanatatii in martie, cand vine si cu pachetul de baza.

"Eu un singur lucru am vrut sa ma asigur si asta am discutat cu cei de la FMI, ca valoarea coplatii in primul rand nu priveste consultatiile, nu priveste medicii de familie, nu priveste tot ceea ce e in afara internarii si in al doilea rand ca nu va depasi o suma de 10 lei. Sigur, pentru cei care nu au resurse financiare conteaza, dar de principiu nu e o suma imposibil de suportat", a spus Ponta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri