Adrian Nastase ar putea ramane fara Casa din Zambaccian si ferma de la Cornu. Judecatoria Sectorului 1 a decis executarea silita a fostului premier. Autoritatile trebuie sa recupereze 1,5 milioane de euro, prejudiciul din dosarul "Trofeul Calitatii", anunta Realitatea.net.

Judecatoria Sectorului 1 a admis, vineri, cererea Inspectoratului de Stat in Constructii de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase cu peste 3,3 milioane de lei, prejudiciul din dosarul "Trofeul calitatii", decizia neputand fi contestata, scrie Mediafax.

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a solicitat miercuri instantei Judecatoriei Sectorului 1 incuviintarea executarii silite a lui Adrian Nastase pentru un prejudiciu de peste 3,3 milioane de lei stabilit in obligatia fostului premier prin decizia definitiva din dosarul "Trofeul calitatii".

Solicitarea a fost judecata vineri, instanta admitand cererea formulata de un executor judecatoresc in numele ISC. Potrivit deciziei instantei, aceasta cauza nu are cale de atac.

"Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de BEJ Timnea Vicentiu-Pascal impotriva debitorului Nastase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat in Constructii. Incuviinteaza executarea silita ce urmeaza a se efectua in circumscriptia teritoriala a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, potrivit art. 3711 alin. 3 C.proc.civ., pentru suma de 3.337.452,5258 lei, datorata de debitor in temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinta penala nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala in dosar nr. 514/1/2009, ramasa definitiva prin Decizia nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori in dosar nr. 2470/1/2012, precum si pentru cheltuielile de executare. Fara cale de atac, conform art. 3731 C.proc.civ.", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 1.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Fiul lui Adrian Nastase, job in Guvern! Cu ce se va ocupa?