Fostul premier Adrian Nastase a notificat, prin intermediul avocatilor, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) cu privire la faptul ca va plati 760.000 de euro din prejudiciul calculat in dosarul Trofeul Calitatii, a declarat vineri, pentru Mediafax avocatul Ion Cazacu.
Potrivit lui Cazacu, suma reprezinta partea din prejudiciu ce ar trebui achitata de Nastase in solidar cu ceilalti cinci inculpati din dosar, conform deciziei instantei.

Notificarea catre ISC a fost trimisa joi, urmand ca in cateva zile creditorul sa indice contul in care sa fie virati banii, a precizat avocatul lui Nastase.

Daca ISC nu va face acest lucru, banii vor fi consemnati in contul unui executor judecatoresc, a mai spus Cazacu.

Avocatul a mai precizat ca, la momentul trimiterii notificarii, nu incepuse procedura de executare silita dispusa de Judecatoria Sectorului 1 in cazul lui Nastase.

Notificarea catre ISC a fost trimisa inainte de judecarea cererii de eliberare inainte de termen a fostului premier, aceasta avand termen in 12 februarie, la Judecatoria Sectorului 4.

Judecatoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii, decizia neputand fi contestata.

"Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de BEJ Timnea Vicentiu-Pascal impotriva debitorului Nastase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat in Constructii. Incuviinteaza executarea silita ce urmeaza a se efectua in circumscriptia teritoriala a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, potrivit art. 3711 alin. 3 C.proc.civ., pentru suma de 3.337.452,5258 lei, datorata de debitor in temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinta penala nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala in dosar nr. 514/1/2009, ramasa definitiva prin Decizia nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori in dosar nr. 2470/1/2012, precum si pentru cheltuielile de executare. Fara cale de atac, conform art. 3731 C.proc.civ.", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 1.

In 29 ianuarie, ISC a formulat la Judecatoria Sectorului 1 si o cerere de incuviintare a executarii silite a Dianei Gasparovici.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii este de aproximativ 6,4 milioane lei (peste 1,4 milioane de euro).

Din aceasta suma, Adrian Nastase, in solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marian Ioana si Bogdan Popovici, Cristian Mihail Vasile si societatile Arond SRL si Eurografica SRL, a fost obligat de catre instanta suprema la plata a peste 3,3 milioane de lei despagubiri catre ISC. Restul sumei calculate drept prejudiciu este in sarcina inculpatilor Jianu, Gasparovici, sotii Popovici si Vasile.

Diana Gasparovici, care a primit cinci ani de inchisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se afla in inchisoare, ea nefiind gasita de Politie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri