Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare inainte de termen a lui Adrian Nastase, transmite Mediafax. Decizia a fost deja atacata de procurorii DNA, care au depus recurs la Tribunalul Bucuresti, informeaza Realitatea TV.
Fostul premier nu poate fi insa eliberat decat dupa judecarea recursului de catre Tribunalul Bucuresti.

Daca Tribunalul Bucuresti va mentine decizia Judecatoriei Sectorului 4,Adrian Nastase va fi pus in libertate.

La judecarea cererii de eliberare inainte de termen, procurorul de sedinta a solicitat instantei Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti respingerea acesteia, invocand faptul ca detinutul nu a dovedit o atitudine de indreptare, intrucat a continuat sa faca afirmatii la adresa judecatorilor care l-au condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Avocatii lui Nastase au respins sustinerile procurorului de sedinta.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie a venit cu argumente contra eliberarii lui Nastase inainte de termen, invocand fie ca Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti nu este competenta sa solutioneze cererea, fie ca este pusa la indoiala calitatea de opera stiintifica a lucrarilor fostului premier avute in vedere pentru punerea lui in libertate.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care ar putea fi eliberat fostul premier. Astfel, cererea a ajuns in fata unui judecator.

Avocatul Ion Cazacu spunea ca membrii Comisiei au luat in calcul pentru avizul favorabil activitatile desfasurate de Adrian Nastase in penitenciar, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti. Cazacu preciza ca au fost luate in considerare in stabilirea perioadei de executare a pedepsei si zilele petrecute de Nastase in Spitalul Floreasca, scazute din pedeapsa in urma unei decizii a instantei.

Adrian Nastase a fost adus, marti dimineata, de la Penitenciarul Jilava la Judecatoria Sectorului 4, unde se judeca cererea acestuia de eliberare dupa aproximativ sapte luni si jumatate de detentie din cei doi ani la cat a fost condamnat in dosarul "Trofeul calitatii", anunta Mediafax.

Adrian Nastase, flancat de opt paznici, a fost dus in camera detinutilor, de unde urmeaza sa fie transferat in sala de judecata.
Nastase este imbracat intr-un palton elegant negru, cu o camasa alba, purtand manusi negre si avand o mapa rosie sub brat.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca ii doreste lui Adrian Nastase sa fie eliberat marti si sa revina la o viata normala.

"Eu ii doresc foarte mult ca maine (n.red.: astazi) sa fie eliberat. Doresc foarte mult sa fie liber si sa revina la o viata normala si dupa ce se intampla lucrul asta - pentru ca, repet, imi doresc sa se intample - atunci va fi timp suficient ca dumnealui sa isi faca o analiza proprie sa hotarasca ce doreste sa faca in continuare si, sigur, va avea o discutie si cu presedintele Victor Ponta", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.
La inceputul lunii, Fostul premier Adrian Nastase a anuntat, prin intermediul avocatilor, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) cu privire la faptul ca va plati 760.000 de euro din prejudiciul calculat in dosarul Trofeul Calitatii, a declarat avocatul Ion Cazacu.

Potrivit lui Cazacu, suma reprezinta partea din prejudiciu ce ar trebui achitata de Nastase in solidar cu ceilalti cinci inculpati din dosar, conform deciziei instantei.

Notificarea catre ISC a fost trimisa joi, urmand ca in cateva zile creditorul sa indice contul in care sa fie virati banii, a precizat avocatul lui Nastase.

Daca ISC nu va face acest lucru, banii vor fi consemnati in contul unui executor judecatoresc, a mai spus Cazacu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri