Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris, a declarat, la Sibiu, ca exista o "ingrijorare importanta" in tara sa, fiindca oamenii "au cumparat ceva care nu a fost carne de vita", dar ca trebuie stabilite mai intai faptele, fara a fi facute speculatii.
Intrebat, intr-o conferinta de presa la Sibiu, cum comenteaza scandalul iscat in jurul carnii de cal vanduta ca si carne de vita, ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris, a spis ca este important sa se stabileasca intai faptele si abia apoi sa se traga concluziile, transmite Mediafax.

"In ceea ce priveste situatia legata de carnea de vita, avem o intalnire azi (miercuri - n.r.) in Bruxelles, cu ministrii, deci Guvernul britanic este in legatura cu autoritatile romane, franceze si din alte tari membre. Ce este important este sa putem stabili faptele inainte de a trage concluziile. In acest moment suntem in aceasta faza, dar, evident, este o ingrijorare importanta in Marea Britanie", a spus Harris.
Potrivit acestuia, ingrijorarea britanicilor tine de faptul ca "au cumparat ceva care nu a fost carne de vita".

"Trebuie sa stabilim faptele. In acest moment este o ingrijorare importanta in Marea Britanie, fiindca oamenii au cumparat ceva care nu a fost carne de vita si trebuie sa stabilim faptele, si nu sa speculam. Nu trebuie sa tragem concluziile", a spus Martin Harris.

Intrebat cum comenteaza faptul ca a fost descoperita carne de cal ambalata ca si carne de vita chiar in unitati de procesare din Marea Britanie, Martin Harris a precizat ca si autoritatile britanice fac investigatii amanuntite.

"E evident ca sunt investigatii in Marea Britanie. Noi am propus, impreuna cu Comisia Europeana, o intalnire azi pentru a rezolva aceasta problema", a adaugat Harris.

Ambasadorul Marii Britanii se afla, miercuri, intr-o vizita in municipiul Sibiu, fiind insotit de mai multi experti britanici din sectorul turism, dar si de oameni de afaceri. Martin Harris a participat la un seminar pe teme turistice organizat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, dar are si intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene.

Cantitati importante de carne de cal - pana la 100% - au fost descoperite in Marea Britanie in carne pentru friptura, apoi in lasagna si spaghete bolognese care ar fi trebuit sa contina vita. Carnea pentru friptura a fost furnizata de companii britanice si irlandeze, iar lasagna si spaghetele bolognese de compania franceza Comigel. Aceasta din urma s-a aprovizionat de la compania franceza Spanghero, care afirma ca a cumparat carne din Romania. Asociatiile profesionale romanesti din domeniul alimentar au respins insa aceste acuzatii, afirmand ca originea problemei nu este in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri