Prima reactie a autoritatilor in cazul carnii de cal nu trebuie sa fie supararea, ci intelegerea ingrijorarii legitime a consumatorilor, in acest caz fiind insa necesar sa fie aplicate sanctiuni dure pentru frauda comisa, a declarat, vineri, la CNN, premierul Victor Ponta.
"Prima reactie, cel putin din partea autoritatilor, nu ar trebui sa fie supararea, ci intelegerea ingrijorarii legitime a consumatorilor. Nu incercarea de a proteja companiile - daca ar fi fost implicate companii romanesti, as fi fost primul care ar fi reactionat si le-ar fi pedepsit -, cea mai importanta problema in acest caz este increderea publica. Este dreptul oricarui consumator sa stie ca mancarea este sigura si ca originea este clara. De aceea, frauda comisa trebuie pedepsita foarte dur si salut pozitia Guvernului francez in acest caz", a spus Ponta (foto).



El a aratat ca autoritatile romane vor colabora pentru imbunatatirea procedurilor si a standardelor europene in domeniu, pentru a fi evitate pe viitor noi fraude, scrie Mediafax.

Firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizatia de procesare a carnii pentru aceasta companie, relateaza AFP.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, dupa ce Guvernul de la Paris a anuntat ca firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, ca trebuie aplicate sanctiuni dure, iar lectia pentru Romania este sa nu mai accepte tot timpul sa stea cu capul in pamant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri