Bulgaria a confirmat joi prezenta carnii de cal nedeclarate in lasagna boloneza retrasa de la vanzare sambata dintr-o retea de mare distributie, relateaza AFP.
"Doua teste s-au dovedit pozitive in privinta prezentei carnii de cal, cu un continut de 80% si, respectiv, 50%. Analiza a fost efectuata la Institutul pentru calitatea alimentelor din Berlin", a anuntat Agentia guvernamentala bulgara pentru securitatea alimentelor, scrie Mediafax.

"Au fost adoptate masuri in vederea distrugerii la ecarisaj a celor 86 de kilograme de lasagna bologneze" retrase din vanzare sambata, a adaugat Agentia, fara sa precizeze in ce retea de distributie a fost descoperit produsul si nici care este firma producatoare.

Agentia pentru securitatea alimentelor a anuntat, in schimb, ca a trimis cinci esantioane suplimentare de la alte produse, in vederea testarii in laboratoare europene.

Numeroase semipreparate au fost retrase din raioane in aproximativ 15 tari din Europa, dar si la Hong Kong.

In cazul lasagna marca Findus cu carne de cal descoperite in Marea Britanie, carnea provenea din Romania, insa un intermediar francez din sector, Spanghero, este acuzat ca a reetichetat produsul ca fiind din carne de vita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri