Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca preotii sa nu perceapa bani pentru slujbele de inmormantare in cazul familiilor defavorizate, cu venituri reduse, cu multi copii, dar si pentru persoane bolnave sau varstnici cu venituri mici.
Decizia a fost luata joi, in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), arata Mediafax.

Potrivit deciziei Sinodului BOR, parohiile vor sprijini "familiile defavorizate, cu venituri reduse, cu multi copii, cu persoane bolnave sau varstnicii cu venituri mici prin a nu le solicita acestora contributii banesti pentru slujbele de inmormantare".

Botezul si cununia vor avea loc numai in bisericile parohiale


Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca oficierea Tainei Botezului si a Tainei Cununiei sa aiba loc numai in bisericile parohiale, cu respectarea randuielilor liturgice.

Decizia a fost luata joi, in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).

Potrivit Patriarhiei Romane, decizia a fost luata "pentru pastrarea sacralitatii si solemnitatii acestor Sfinte Taine".

Totodata, in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, ierarhii au evaluat rezultatele colectei organizate in bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate in luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfantului Sinod, la incheierea Anului omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana.

Astfel, cu acea ocazie au fost colectate peste 3,3 milioane de lei, aproximativ 625.000 de kilograme de produse alimentare, circa 50.000 de kilograme de produse agricole, 150.000 de kilograme de imbracaminte, aproximativ 15.000 de cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare si lemne de foc, fiind ajutate aproape 70.000 de familii sarace, cu membri bolnavi sau cu multi copii, a precizat Patriarhia Romana intr-un comunicat de presa.

Totodata, in 2012, in cadrul programului social "Masa Bucuriei" derulat de Patriarhia Romana in parteneriat cu lant de magazine, au fost alocate produse alimentare si igienico-sanitare in valoare de peste 3.320.000 de lei, de care au beneficiat aproximativ 18.300 de persoane aflate in institutiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Sinodul BOR a mai decis sarbatorirea Zilei Culturii Romane, in 15 ianuarie, la Patriarhia Romana si in toate eparhiile, pentru a evidentia legatura dintre cult si cultura, dintre biserica si societate in viata poporului roman.

Sinodul BOR a hotarat, de asemenea, infiintarea Asociatiei Nationale a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxa Romana, pentru o mai buna organizare a pelerinajelor, "cu scopul apararii si promovarii activitatilor pastorale si misionare ale Bisericii", se mai arata in comunicatul Patriarhiei Romane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri