Ministrul Sanatatii i-a solicitat Bancii Mondiale sprijinul financiar pentru a reabilita si dota sectiile ATI si blocurile operatorii, dar si pentru crearea centrelor medicale in mediul rural intr-o intalnire cu Mamta Murthi, noul director de tara al Bancii Mondiale pentru Europa Centrala si Tarile Baltice, potrivit Adevarul.

Eugen Nicolaescu i-a informat pe reprezentantii Bancii Mondiale ca nevoia de finantare pentru aceste proiecte este ridicata, prin urmare orice finantare este binevenita.

In plus, acesta a adus in discutie directiile care vor sta la baza reformei sanitare: pachetul de baza, sistemul de achizitii publice centralizate, modernizarea infrastructurii existente si nevoia de a construi cabinete medicale in mediul rural.

De asemenea, ministrul Sanatatii s-a intalnit si cu ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Philippe Beke. Potrivit acestuia, o strategie in domeniul sanatatii la nivel local este absolute necesara.

Mai precis, romanii si belgienii ar putea dezvolta o colaborare pentru multiplicarea centrelor de servicii medicale primare la nivelul comunitatilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si