Sefii inspectoratelor scolare judetene si cel al Capitalei l-au informat pe ministrul Educatiei, Remus Pricopie, despre stadiul pregatirilor pentru organizarea asa-numitei clase zero, precizand, printre altele, ca unitatile de invatamant sunt gata sa primeasca publicul in Ziua Portilor Deschise.
Remus Pricopie a sustinut o videoconferinta cu toate inspectoratele scolare judetene si cel al municipiului Bucuresti, pe tema organizarii clasei pregatitoare.

Cu acest prilej, inspectorii generali l-au informat pe ministru ca s-au realizat sedinte cu directorii de unitati de invatamant pentru a li se aduce la cunostinta prevederile metodologiei de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014. De asemenea, reprezentantii inspectoratelor au asigurat deja toate conditiile pentru buna desfasurare a evaluarii psihosomatice destinate copiilor care nu implinesc varsta de inscriere la 31 august, dar care, la cererea parintilor, doresc sa se inscrie in clasa pregatitoare sau, dupa caz, in clasa intai, se arata in comunicat, conform Mediafax.

De asemenea, inspectoratele scolare au semnat contracte cu Romtelecom pentru functionarea unei linii telefonice speciale (Tel Verde) la nivelul fiecarui judet. Parintii sau tutorii legali se pot informa in legatura cu inscrierea incepand de luni, 1 aprilie, la numarul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezinta indicativul pentru fiecare judet (ex. Arad - 257). O alta sursa de informare accesibila parintilor care doresc sa stie mai multe detalii legate de unitatile de invatamant este site-ul fiecarui inspectorat scolar judetean/al municipiului Bucuresti, mai precizeaza sursa citata.

Tot la videoconferinta, inspectorii generali i-au transmis ministrului Educatiei ca unitatile de invatamant sunt pregatite sa primeasca publicul cu ocazia Zilei Portilor Deschise. In functie de fiecare unitate de invatamant, aceasta este organizata in intervalul 30 martie - 7 aprilie. Potrivit metodologiei de inscriere in invatamantul primar pentru 2013-2014, fiecare unitate de invațamant in care exista clasa pregatitoare are obligația sa organizeze acest eveniment public intr-una din zilele din intervalul 30 martie - 7 aprilie, pentru ca parinții și copiii sa poata vizita spațiile și discuta cu cadrele didactice.

Inspectoratele scolare judetene care nu au sustinut conferinte de presa pentru diseminarea informatiilor referitoare la inscrierea in invatamantul primar 2013-2014 le vor organiza vineri, in intervalul 9.00 - 13.00, s-a mai precizat in comunicat.

Potrivit metodologiei de inscriere pentru 2013-2014, clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar si poate fi organizata atat in spațiile școlilor, cat și in incinta gradinițelor.

Inscrierile vor incepe la 2 aprilie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri