Politicienii din Marea Britanie o considera pe Margaret Thatcher cel mai bun premier din istoria regatului de la Winston Churchill incoace, iar oamenii de rand au blocat strada unde se afla locuinta fostului premier pentru a-si aduce omagiile, relateaza corespondentul wall-street.ro din Londra.
"Este o figura unica in istoria Marii Britanii", "Era o femeie de fier si facea ce vroia, credea in ceea ce facea si nu urmarea sa fie populara", sunt doar cateva dintre elogiile aduse de politicienii britanici la posturile de radio.

Regina a fost intristata de moartea fostului prim-ministru si a numit-o "o mare doamna patriota", iar actualul premier, David Cameron, a afirmat ca Thatcher "ne-a salvat tara".

Un cetatean de rand, intervievat de postul de radio LBC, a spus ca in 1959 a votat pentru Thatcher, desi la acea vreme era foarte greu sa votezi o femeie, insa cand a auzit-o vorbind a fost convins ca face un lucru bun.

Pe de alta parte, discutand cu oameni de rand, pe strada, am aflat ca sunt si unii britanici care inca isi amintesc greselile lui Thatcher.

"Ca orice om, a facut si greseli. De exemplu, nu este foarte popular faptul ca deciziile sale de a incuraja vanzarea de apartamente a adus dupa sine criza pe segmentul locuintelor de inchiriat. Cat timp s-a aflat la putere, s-au vandut foarte multe apartamente si case, acum este greu sa gasesti, la preturi bune, apartamente de inchiriat", spune un taximetrist din Londra.

Pe strada, oamenii spun ca, precum orice politician, parte din cele promise in campaniile electorale nu s-au adeverit. Dar, pana la urma, ridica din umeri si spun "toti suntem oameni, toti gresim".

Jurnalistii englezi au anuntat ca Margaret Thatcher va fi inmormantata cu onoruri militare, ca o regina. In prezent, strada pe care se afla locuinta ei este blocata, ca urmare a multimii de oameni care au venit sa isi aduca omagiile.

Citeste biografia lui Margaret Thatcher, Doamna de Fier care a remodelat Marea Britanie.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit in urma unui atac cerebral. Baroneasa Thatcher, supranumita "Doamna de Fier", a fost premier in perioada 1979 - 1990. Este prima femeie care a detinut postul de premier al Marii Britanii.




Sursa foto: Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri