12 Aprilie 2013

Vesti bune pentru angajatii Oltchim: salariile vor fi platite integral



Salariile restante de la Oltchim sunt platite integral joi, 11 aprilie, din Fondul de garantare gestionat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Suma medie de plata pentru fiecare dintre cei 3.318 angajati ai combinatului este de 6.300 de lei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi ca procedura de privatizare a combintului Oltchim ar trebui sa incepa in luna iunie.

El a mentionat ca in urma cu o zi a primit de la administratorii judiciari evaluarile finale privind datoriile Oltchim, care arata ca datoriile combinatului se ridica la 793 de milioane de euro.

Vosganian a afirmat miercuri ca a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au aratat intersate de privatizarea Oltchim si va incepe discutii cu acestea.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.



Citeste si