26 Aprilie 2013

Basescu: Am discutat cu Van Rompuy o strategie de iesire din MCV dupa luna decembrie



Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la finalul intrevederii cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, ca a discutat cu acesta despre o "strategie" de iesire a Romaniei din Mecanismul de Cooperare si Verificare, dupa luna decembrie.

"Am abordat in discutiile cu domnul presedinte si problemele de interes direct pentru Romania, problema Schengen, problema MCV si analiza dupa decembrie a unei proceduri de iesire, o strategie de iesire din acest mecanism", a declarat Basescu, citat de Mediafax.

Noi rapoarte MCV pentru Romania si Bulgaria vor fi prezentate in luna decembrie a acestui an.

Premierul Victor Ponta a anuntat, la finele lunii martie, ca va trimite presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare in care va solicita puncte si tinte concrete pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Eurodeputatii USL au cerut, tot in martie, intr-o dezbatere in plenul Parlamentului European, un calendar de incheiere a monitorizarii Romaniei si Bulgariei prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), reprezentantul Comisiei Europene aratand insa ca aceasta va continua ca si pana acum.



Citeste si