Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim va fi adusa in Romania, sambata seara, cu un avion special, de o delegatie a a Patriarhiei Romane condusa de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, anunta Patriarhia.

Potrivit sursei citate, Lumina Sfanta va fi oferita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, la slujba de Inviere (ora 24.00), clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala din Bucuresti, scrie Mediafax.

"Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane din sudul tarii sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda (salonul oficial) in seara zilei de 4 mai 2013, in jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si credinciosilor", se mai arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

De la Aeroportul International "Henri Coanda", Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi dusa cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escala in Cluj-Napoca) si Timisoara, pentru clerul si credinciosii ortodocsi din nordul si vestul tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ambasada Romaniei din Israel va fi mutata la Ierusalim