Daca va linisteste cu ceva, facturile care ne dau atata bataie de cap au de parcurs un drum lung pana la noi. Nu e chiar treaba usoara sa fie calculate, tiparite si trimise la destinatar. Mai ales ca sunt milioane. Intr-o singura fabrica, hartia folosita lunar pentru facturi poate inconjura Pamantul, pe la Ecuator. O singura masinarie face pana la 22.000 de plicuri cu facturi pe ora, scrie A1.ro.

La magazin, la banci sau in casutele postale gasim sau primim chitante sau facturi. Insa, cati dintre noi s-au gandit cum se fac acestea?

Pana ca factura sa ajunga in mana destinatarului trebuie executat un proces laborios. Se pregateste materia prima si se pornesc masinile.

Hartia este eliminata in coala sau in bobina, gata tiparita, si trebuie sa mearga in partea de finisare unde se vor realiza produsele finite. Dupa ce sunt tiparite, bobinele se trimit in partea de finisare, pentru a se transforma in carnete, foi volante, role pentru ATM-uri sau case de marcat, in functie de cerintele clientului.

Urmatoarea etapa in procesul de productie este plicuirea formularelor si pregatirea plicurilor pentru expeditie.

Cititi mai multe pe A1.ro.

Sursa foto: captura a1.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Prima solutie automatizata pentru colectarea facturilor neincasate
Setari Cookie-uri