Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, a declarat ca anumite strazi din Centrul Istoric au "aspect de murdar" din cauza pavajului prost facut, printre pietre fiind pus nisip, in loc de beton, acesta ramanand in urma utilajelor de curatenie.
"Am de gand sa sesizez Primaria Generala, sa vina sa reglementeze problema intalnita pe cateva strazi unde pavajul este prost facut. In Centrul Vechi exista un aspect de murdar din cauza acestui nisip care iese in permanenta dintre pietre si care ar fi trebuit sa fie de fapt beton. Oriunde este pavat trebuia sa fie ciment, astfel incat sa putem intra cu utilajele sa facem curat", a declarat primarul Sectorului 3, duminica, la sfarsitul unei actiuni de salubrizare in aceasta zona a Bucurestiului.

Actiunea a vizat o curatenie mai amanuntita a strazilor din Centrul Vechi al Capitalei, avand in vedere finalizarea programului pentru curatenia de primavara si pregatirea pentru deschiderea sezonului estival, noteaza Mediafax.

"Salubrizarea este o chestiune pe care o facem permanent, dar aceasta actiune este mai speciala, pentru ca se apropie inceputul verii si incepe sa se aglomereze in aceasta zona a Bucurestiului", a spus Robert Negoita (foto).

El a adaugat ca, desi in mod normal angajatii firmei Rosal asigura curatenia pe stradutele din Centrul Vechi, odata cu incalzirea vremii si deschiderea teraselor doreste ca si actiunile de curatenie sa fie intensificate.

Intrebat cum va intensifica actiunile de curatenie, Negoita a raspuns ca in mod special va acorda "o atentie deosebita, toata vara", aratand ca este vorba nu numai de imaginea Sectorului 3, ci si de imaginea Capitalei.

Actiunea de salubrizarea a inceput pe strazile de langa Splaiul Independentei, respectiv primele strazi date in folosinta in Centrul Istoric dupa reabilitare. Astfel, pe unele dintre aceste strazi pavajul nu este betonat, pietrele avand intre ele straturi de nisip. Edilul Sectorului 3 a aratat ca in acele locuri utilajele de curatenie nu pot spala strada, pentru ca in urma lor ramane nisipul dintre pietre.

Robert Negoita a facut o comparatie intre acele portiuni de strada si celelalte zone din Centrul Istoric unde pavelele de piatra sunt prinse cu beton.

"Este inadmisibil. Eu aici am muncit cinci minute ca sa fac curatenie pe trei metri patrati, iar in urma a ramas un dezastru, din cauza faptului ca pavajul este facut prost si din cauza faptului ca in mod normal aici ar fi trebui sa fie beton. Este o treaba facuta prost de cei care au facut pavajul in Centrul Vechi", a mai spus Robert Negoita, dupa ce a incercat sa spele cu un utilaj o portiune din strada Nicolae Tonitza.

Intrebat daca doreste sa ceara Primariei Capitalei administrarea Centrului Vechi, Robert Negoita a spus ca intentia sa este "de a colabora cu municipalitatea" in problema Centrului Istoric.

"Noi trebuie institutional sa colaboram, sunt anumite lucruri pe care Primaria Generala ni le sesizeaza noua si anumite lucruri pe care noi le sesizam Primariei Generale. Pentru ca trebuie sa colaboram institutional si sper din suflet sa gasesc intelegere acolo (Primaria Capitalei, n.r.) si problemele gasite azi sa le rezolvam in cel mai scurt timp, pentru confortul si imaginea bucurestenilor", a mai spus edilul Sectorului 3.

De asemenea, Robert Neegoita a discutat cu reprezentantii firmei Rosal, care asigura curatenia pe strazile din Centrul Vechi, pentru includerea in programul de salubrizare a mobilierului urban, respectiv bancile si stalpii de iluminat, precizand ca va cere suplimentarea cosurilor de gunoi din aceasta zona.

Reprezentantul firmei Rosal a explicat ca, in mod normal, curatenia pe arterele care alcatuiesc Centrul Vechi al Capitalei este asigurata in trei schimburi de catre zece operatori de curatenie si utilajele aferente.

Acesta a precizat ca pentru aceasta actiune speciala de curatenie au fost folosite 15 utilaje si 30 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri