Persoanele care hranesc cainii fara stapan ar putea fi amendate cu pana la 5.000 de lei, potrivit unei prevederi care va fi introdusa in proiectul de modificare a hotararii din 2009 privind controlul reproductiei cainilor in Capitala, a declarat coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu.
Decizia introducerii unei masuri sanctionatorii a fost luata in urma comentariilor si propunerilor facute de cetateni la proiectul pentru modificarea Hotararii CGMB nr. 243/2009 privind controlul reproductiei cainilor in Municipiul Bucuresti, in perioada in care acesta s-a aflat in dezbatere publica, a declarat duminica, potrivit Mediafax, coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu.

"Nu urmarim sa amendam un copil care arunca un biscuite unui caine pe strada. Urmarim sa reducem numarul agresiunilor cainilor fara stapan indreptate catre cetateni", a spus Razvan Bancescu.

El a dat ca exemplu zona din Drumul Taberei situata intre numerele 30 si 38, unde din 112 petitii adresate municipalitatii, 80 aveau ca obiect agresarea cetatenilor de haite de caini fara stapan, concomitent fiind reclamata si hranirea animalelor in parcarea din zona sau in fata blocurilor de catre localnici.

Potrivit coordonatorului de proiect al ASPA, propunerea de amendare a celor care dau de mancare cainilor fara stapan are la baza si rezultatele mai multor studii facute in acest sens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri