Fostul ministru Victor Babiuc si generalul Dumitru Cioflina, condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri, dar si Gigi Becali, condamnat la trei ani cu executare, ar putea petrece mai putin timp dupa gratii in urma unei eliberari conditionate, scrie Jurnalul.ro.

Astfel, potrivit Codului Penal, condamnatii trecuti de varsta de 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani.

Cu alte cuvinte, Victor Babiuc, in varsta de 75 de ani, si Dumitru Cioflina (70 de ani) vor face efectiv maximum opt luni de inchisoare, din cei doi ani la care i-au condamnat judecatorii instantei supreme.

In schimb, Gigi Becali, care va implini luna viitoare 55 de ani, va sta dupa gratii cel putin doi ani, in conditiile in care, potrivit legii, condamnatii care executa pedepse ce nu depasesc 10 ani de inchisoare pot beneficia de eliberarea conditionata dupa ce executa cel putin doua treimi din pedeapsa.

Cititi mai mult in Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si