Fundatia "Miscarea Populara" anunta inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Miscarea Populara".

Conform unui comunicat, in urma consultarilor membrilor Fundatiei "Miscarea Populara", care au avut loc in perioada 20-24 mai, pe site-ul sau, s-au constatat urmatoarele rezultate: 58% doresc sa existe si fundatie si partid, 31% doar partid, 11% doar fundatie.

"Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Miscarea Populara", precizeaza sursa citata, potrivit Mediafax.ro.

Fundatia Miscarea Populara a informat marti ca a initiat consultarea aderentilor cu privire la oportunitatea infiintarii unui partid politic care sa sustina proiectele lansate de fundatie si care sa preia numele acesteia. Aderentii sunt invitati sa trimita raspunsurile lor pana vineri, 24 mai, la miezul noptii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Miscarii Populare.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, marti, la RFI, ca partidul pe care l-ar infiinta Fundatia Miscarea Populara isi doreste aliante cu partide de dreapta, fiind deschis catre oameni din alte formatiuni, inclusiv din PDL, care, in opinia acestuia, ar putea sa nu mai existe in 2016.

Lazaroiu a mai sustinut ca noul partid ar trebui sa evite aliantele eterogene, cu partide care nu sunt de dreapta.

"In mod evident, acest partid, Miscarea Populara, isi doreste aliante cu partide de dreapta. Nici PSD, nici PNL nu sunt partide de dreapta. A, ca sunt parti din zona liberala, din zona PNL, care si-au pastrat in ciuda aliantei cu PSD, orientarea de centru-dreapta, asta e o chestiune adevarata, dar si PNL si PSD sunt partide de stanga si, dupa cum se vede, e bine sa eviti aliantele astea eterogene in care vine si stanga si dreapta si nu mai stii care din ce familie face parte", a mai spus consilierul prezidential.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Viorica Dancila: Nu a fost premier mai jignit decat mine