Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le cere colegilor sai de partid Teodor Baconschi si Cristian Preda sa plece din PDL, "daca le este lehamite" de partid.

"Daca le este lehamite, sa plece!", a declarat Traian Ungureanu, referindu-se la Teodor Baconschi si Cristian Preda.

El s-a aratat nemultumit de declaratiile si criticile acestora la adresa PDL, scrie Mediafax.

"Teodor Baconschi a dat peste cap agenda dreptei. Lumea asteapta totusi o lamurire. Ce vine mai intai: teoria dreptei sau discutia despre destinatia boschetilor din Parcul Herastrau? Cristi Preda, un alt membru care nu s-a dat plecat din oribilul PDL, vorbeste de PDL ca partid anti-Basescu. Asta e culmea! Tu lovesti, tu dai cu capul in gura, tu dai cartonas rosu! Atentie la penibil!", a mai spus Traian Ungureanu.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca infiintarea Partidului Miscarea Populara este o reactie de alternativa la un "PDL care este lesinat", iar daca in aceasta formatiune se vor reuni suporterii lui Traian Basescu, iar PDL isi mentine linia actuala, se va alatura Miscarii.

"Aparitia unui asemenea partid este o reactie la slabiciunile pe care le-a aratat PDL, e o alternativa la PDL", a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Preda a fost intrebat daca s-ar putea implica intr-un astfel de partid.

"Daca Miscarea Populara ii va aduna pe suporterii lui Traian Basescu, iar PDL va continua sa se opuna presedintelui, ma voi regasi in mod cert in Miscarea Populara. Dincolo de faptul ca se doreste o alternativa la un PDL care este lesinat in acest moment, daca dincolo de asta Miscarea Populara va aduna suporterii lui Traian Basescu, iar PDL va ramane un partid anti-Basescu, evident ca ma voi regasi in Miscarea Populara", a raspuns europarlamentarul PDL.

Teodor Baconschi a declarat, recent, ca PDL "nu are proiect politic alternativ, nu are guvern din umbra, nu are prezidentiabil, nu are valori de dreapta asumate si este un partid in deruta".

Fundatia "Miscarea Populara" a anuntat, sambata, inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Miscarea Populara".

Conform unui comunicat al fundatiei, in urma consultarilor membrilor Fundatiei "Miscarea Populara", care au avut loc in perioada 20-24 mai, pe site-ul sau, s-au constatat urmatoarele rezultate: 58% doresc sa existe si fundatie si partid, 31% doar partid, 11% doar fundatie.
"Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Miscarea Populara", precizeaza sursa citata.

Fundatia Miscarea Populara a informat marti ca a initiat consultarea aderentilor cu privire la oportunitatea infiintarii unui partid politic care sa sustina proiectele lansate de fundatie si care sa preia numele acesteia. Aderentii sunt invitati sa trimita raspunsurile lor pana vineri, 24 mai, la miezul noptii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Miscarii Populare.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, marti, la RFI, ca partidul pe care l-ar infiinta Fundatia Miscarea Populara isi doreste aliante cu partide de dreapta, fiind deschis catre oameni din alte formatiuni, inclusiv din PDL, care, in opinia acestuia, ar putea sa nu mai existe in 2016.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dan Barna ramane presedintele USR
Setari Cookie-uri