Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, la Congresul Mondial al Vinului, care se desfasoara la Bucuresti, ca aceia care nu beau vin cu moderatie pot castiga premiul Nobel pentru "profesiune" doar pana la 40 de ani, iar dupa aceea il pot primi, eventual, pentru pace.

"Si pentru mine, vinul, ca pentru oricare cetatean, a reprezentat un moment de relaxare, cu moderatie. La mine s-a pus problema mai acut, pentru ca in meseria mea de chirurg eu am inteles de mult ca daca nu ai moderatie in chestia cu vinul, atunci premiul Nobel pentru profesiune poti sa-l iei pana la 40 de ani. Dupa aceea eventual poti sa-l iei pentru pace", a spus Oprescu.

El a explicat ca moderatie inseamna "sa nu cada piticii de pe scaun" cand consuma vin.

"Eu, prin natura meseriei mele de baza, am avut de a face si cu d-astia. Cand se trezesc, se mira si ei", a afirmat primarul Capitalei.

Oprescu a povestit ca pe vremea cand era medic, la multumirile repetate pe care le primea avea un singur raspuns: "Stimate domn, de cand fenicienii au inventat moneda, multumirile sunt de prisos".

El a afirmat ca Romania este recunoscuta pentru vinurile pe care le produce si ca oriunde s-ar afla in lume trebuie sa existe cel putin o persoana care stie sa vorbeasca despre vinurile romanesti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Un nou restaurant de fine dining in Bucuresti
Setari Cookie-uri