Stiai ca:
900.000 de romani traiesc in zone cu risc ridicat de inundatii, iar peste 88.000 de case ar putea fi luate de ape in orice moment?
- Iti poti asigura casa contra acestui risc cu sume incepand de la 10 EUR pe an.
14% dintre furturile sesizate in primul trimestru din 2013 sunt furturi din locuinte?
- O polita de asigurare facultativa iti asigura si bunurile din locuinta.
Daca ai nevoie de tractare pe o distanta de 50 km, platesti aproximativ 300 de lei?
- O asigurare Casco poate include asistenta rutiera si poti primi si masina la schimb pe timpul reparatiei!
84% dintre romani declara ca se tem pentru viitorul copiilor lor?
- O polita de asigurare de viata reprezinta o solutie pentru aceste temeri.
Un roman plateste anual aproximativ 200 EUR sub forma de plati informale in sistemul sanitar din Romania?
- Poti alege sa platesti pentru o asigurare de sanatate de la 70 EUR.
In strainatate, daca ai nevoie de asistenta medicala, platesti din buzunarul tau?
- Cu o suma medie de 5 EUR pentru asigurarea de calatorie poti acoperi riscuri de pana la 50.000 EUR.

Ieri a demarat etapa a III-a a celei mai ample campanii de educare in asigurari din Romania – Campania Nationala „Asigura-te!”. Aceasta este realizata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera, ISUMB - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti si ANAT - Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, cu sprijinul unor importante companii de asigurari si de intermediere in domeniu.

Astfel, in perioada 20 iunie - 20 septembrie, vor fi distribuite in intreaga tara peste 800.000 de brosuri informative gratuite. Materialul aduce, intr-un format atractiv si cu un stil accesibil, informatiile de baza cu privire la asigurarile auto, RCA si CASCO, de locuinte, de viata, de sanatate si de calatorie. „Ghidul AsiguratuluiI” va ajunge in marile intersectii din Bucuresti si din principalele 20 de orase din tara.

De asemenea, promoteri dedicati vor distribui brosurile in principalele centre comerciale din marile orase. "Ghidul Asiguratului" va ajunge la publicul larg si prin intermediul cotidianului Ziarul Financiar si al saptamanalului Business Magazin.

Partenerii campaniei sunt companiile ASIROM VIG, BCR Asigurari de Viata VIG, alaturi de Piraeus Insurance Broker si Otto Broker. Proiectul se deruleaza cu sprijinul Europa FM, care va difuza timp de 3 luni spotul audio al acesteia. De asemenea, The Money Channel va difuza spotul video al campaniei, acoperirea media fiind asigurata si de partenerii wall-street.ro, 9am.ro, RazvanPascu.ro - cel mai citit blog despre calatorii din Romania si Revista Plafar.

Campania este promovata si prin intermediul unei platforme online dedicate: www.asigura-te.org.

Declaratiile organizatorilor si partenerilor campaniei:

Remi VRIGNAUD, Presedinte, UNSAR

"Nu putem decat sa ne bucuram ca o campanie de educare si informare cum este "Asigura-te!" a ajuns la cea de-a treia editie. Este un semn clar ca, in Romania, nevoia de informare in domeniul asigurarilor este constientizata si sunt canalizate eforturi in aceasta directie. Educarea populatiei in spiritul protectiei prin asigurare, informarea corecta si completa privind produsele oferite de companii, precum si drepturile consumatorilor de asigurari, reprezinta preocupari constante in activitatea UNSAR. Ne exprimam speranta ca cititorii brosurii aflate la baza acestei campanii vor gasi in cuprinsul lucrarii informatii utile si necesare in demersul lor de familiarizare cu limbajul acestei industrii si conceptele de asigurare."

Bogdan ANDRIESCU, Presedinte, UNSICAR

„UNSICAR considera ca educatia financiara are un rol esential in dezvoltarea pietei de asigurari si in castigarea increderii consumatorilor de produse de asigurare. Cresterea gradului de cultura in asigurari este o provocare sociala importanta, care necesita sprijinul tuturor entitatilor implicate in aceasta piata. UNSICAR, la randul sau, se straduieste continuu pentru a spori nivelul de educatie financiara si gradul de constientizare a consumatorilor cu privire la produsele de asigurare.”

Comisar-sef de politie Lucian DINITA, Directorul Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.

„Actiunile noastre, coroborate efortului general pentru sporirea sigurantei rutiere in Romania, desfasurat de institutiile cu atributii in acest domeniu, au generat reducerea consecutiva in ultimii 3 ani, a numarului si consecintelor accidentelor rutiere grave. In acest context, Directia Rutiera a avut in ultimii ani o stransa colaborare cu APPA, in realizarea programelor comune in domeniul educatiei rutiere a participantilor la trafic. Avand in vedere rezultatele bune obtinute in urma colaborarii, consideram necesara continuarea acestor activitati comune, care contribuie in mod direct la cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice.”

Mariana DIACONESCU, Presedinte Directorat, ASIROM VIG
„Ne bucuram ca putem fi si anul acesta alaturi de APPA in organizarea unei noi etape a campaniei "Asigura-te!". Cred ca este datoria fiecarui asigurator sa isi aduca contributia la educarea populatiei in privinta acestui tip de servicii. Ideal ar fi ca elevii sa primeasca incepand cu o varsta frageda o educatie financiara solida, care sa ii poata ajuta mai tarziu. Este important ca publicul larg sa inteleaga importanta protectiei propriei persoane, a celor dragi si a bunurilor prin alegerea unor produse de asigurare de calitate, mai ales in perioade pline de provocari economice, cum este cea prin care trece tara noastra.”

Florina VIZINTEANU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata VIG

„BCR Asigurari de Viata VIG sustine cresterea gradului de educare in asigurari implicandu-se in campanii ce promoveaza conceptul de asigurare si constientizarea nevoii de protectie. Realitatea din piata romaneasca a asigurarilor ne arata cat de mare este deficitul de protectie si cat de important este ca oamenii sa inteleaga rolul analizei si prioritizarii nevoilor: o viata mai linistita, siguranta si prosperitate pentru cei dragi. Iar aici intervine rolul nostru, al asiguratorilor – de a consilia si de a oferi solutii personalizate. O educare a publicului in spiritul nevoii de protectie si o informare transparenta reprezinta pilonii unei piete a asigurarilor de viata durabile, dezvoltata pe principii sanatoase.”

Alexandru CIUNCAN, Secretar General, APPA

„Demersul nostru de a informa si educa publicul din Romania cu privire la asigurari continua. Ne bucuram sa vedem ca, prin parteneriatele care o sustin, Campania „Asigura-te!” este in acest moment un proiect comun al intregii piete de asigurari si al autoritatilor in domeniu. Le multumim tuturor pentru implicare si pentru increderea acordata campaniilor initiate de APPA.”

Lucia MORARIU, Presedinte, ANAT
„ANAT se alatura cu entuziasm Asociatiei Pentru Promovarea Asigurarilor, in derularea campaniilor de informare a populatiei privind asigurarile medicale de calatorie in strainatate. Este un demers care isi propune si reuseste sa informeze turistul in legatura cu importanta incheierii unei asigurari de calatorie inainte de a trece granitele tarii. Este esential pentru o vacanta linistita si una dintre etapele care trebuie parcurse in procesul de planificare a oricarei calatorii.”

Despre APPA
APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor are ca scop principal promovarea conceptului de asigurare si sustinerea cresterii gradului de educare in asigurari in randul populatiei.
APPA deruleaza campanii de informare a publicului larg cu privire la conceptul de asigurare, sustinute prin distributia de brosuri informative, lansarea de portaluri specializate si alte eforturi similare de comunicare.
APPA organizeaza conferinte si alte tipuri de reuniuni tematice pentru dezbaterea si solutionarea problemelor specifice majore. De asemenea, Asociatia elaboreaza studii si analize privind prioritatile in domeniul asigurarilor. Mai multe detalii gasiti pe www.appa-asigurari.ro.


Persoana de contact:
Oana RADU
PR Coordinator
0755 015 510
executiv@appa-asigurari.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri