Guvernul va decreta ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu national pentru victimele accidentului din Muntenegru, a anuntat premierul Voctor Ponta.
Hotararea privind declararea zilei de doliu national va fi aprobata marti, in sedinta speciala a Guvernului, relateaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta Celulei de criza, desfasurata la MAE, ca identificarea victimelor accidentului rutier de la Podgorica este intarziata din cauza faptului ca acestea nu aveau acte asupra lor, el aratand ca procesul de identificare ar putea continua la Bucuresti.

"Am discutat si in urma cu cateva minute si cu domnul ministru Colatean, si cu domnul ministru Arafat. Problema principala care intarzie identificarea e data de o situatie pana la urma de inteles: victimele nu aveau la momentul transportarii la spital documente asupra lor. Documentele se afla in epava autobuzului, care probabil in acest moment se fac eforturi pentru a fi recuperata din aceasta prapastie impreuna cu toti reprezentantii statului roman, pentru ca s-au deplasat acolo si reprezentanti nostri consulari si ai politiei. Se fac toate eforturile pentru a se identifica cu certitudine, suta la suta, atat persoanele decedate, cat si cele ranite", a spus Ponta.

El a aratat ca, in masura in care nu se vor putea face toate identificarile la Podgorica, s-ar putea sa continue la Bucuresti procesul de identificare pentru a avea certitudinea "suta la suta" asupra identitatii persoanelor decedate.

Totodata, Ponta a spus ca informatiile confirmate privind identitatea persoanelor decedate sau ranite vor fi transmise de autoritati in momentul in care identitatea acestora va fi certa.

"Vreau de asemenea sa spun eu si sa cer iertare familiilor victimelor. Imediat ce vom avea informatii confirmate le vom transmite noi. Nu ar fi in nicun fel scuzabil sa instiintam familiile, fie acolo unde e vorba de persoane decedate, fie acolo unde e vorba de persoane doar ranite, care sunt inca in viata, inainte de avea confirmarea foarte clara referitoare la identitatea acestora", a spus Ponta.


Duminica seara a avut loc un grav accident rutier in Muntenegru, un autocar cu turisti prabusindu-se intr-o rapa. Potrivit celor mai recente date, 19 turisti romani au murit in urma tragicului accident.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri