Echipa Steaua NU a fost suspendata de UEFA in dosarul Valiza si va evolua in Liga Campionilor in sezonul viitor, a declarat, in aceasta seara, managerul stelist Mihai Stoica. Steaua nu va pierde astfel sansa de a incasa peste 20 de milioane euro, suma care reprezinta un sfert din investitiile straine directe care intra intr-o luna in Romania.
"Steaua joaca in preliminariile Ligii Campionilor. Asta e tot ce conteaza. Ca amenda, ca perioada de probatiune, asta e altceva, dar suporterii trebuie sa stie c pe 16 iulie trebuie sa umple stadionul, pentru ca trebuie s batem la o diferenta care sa ne califice din primul meci. A fost descatusare in autocar, pentru ca toti ne-am gandit numai la asta. Nu am avut viata zilele astea, de cand UEFA a declansat procedura disciplinara aveam cele mai negre scenarii. Acum pana si ploaia mi se pare mai frumoasa", a declarat Stoica la Digisport, citat de Mediafax.

Bugetul Stelei era sa fie lovit inca o data dupa arestarea lui Gigi Becali


Steaua trebuie sa treaca de trei tururi preliminare pentru a intra in grupele Ligii Campionilor si pentru a reusi sa acceseze sumele substantiale oferite de UEFA echipelor participante. Traseul va fi unul usor avand in vedere ca echipa din Bucuresti este cap de serie.
In sezonul trecut, orice echipa care a intrat in grupe a incasat 8.6 milioane de euro.

Pe langa acesti bani, UEFA a mai premiat cu 1 mil. euro orice victorie si cu 0,5 mil. euro orice egal. De asemenea, la finalul competitiei, UEFA mai distribuie echipelor participante o suma bonus rezultata din drepturile TV, care in ultimul sezon a depasit 330 mil. euro. Acum doi ani, Otelul Galati, echipa care a intrat in grupele Ligii Campionilor, dar care nu a facut niciun punct, a incasat 11,1 mil. euro din drepturi TV.

Rezulta astfel un total de cel putin 19,7 milioane euro, la care se adauga incasarile din bilete (estimate in cazul Stelei la circa 1 mil. euro/meci international) si eventualele bonusuri pentru punctele acumulate in competitie. Pentru comparatie, investitiile straine directe facute in Romania in primele patru luni 2013 au fost in medie de 80 mil. euro/luna.

De unde au inceput problemele Stelei


In mai 2008, Gigi Becali a oferit 1,7 mil. euro jucatorilor echuipei U Cluj pentru a se asigura ca acestia urmeaza sa isi apere corect sansele si sa castige meciul cu CFR Cluj, la acel moment contracandidata Stelei la castigarea titlului de campioana.

Pe 7 mai 2008, inaintea ultimului meci din Liga I, Gigi Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare - pentru ca acestia sa-si apere corect sansele si sa castige meciul cu CFR 1907 Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana.

Procurorii DNA au interceptat valiza cu bani intr-un restaurant din Cluj, unde Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie, astepta rezultatul meciului.

UEFA si-a afirmat anterior intoleranta in situatiile de coruptie in fotbal in care se dau sentinte definitive pe latura penala. In 10 iunie, Asociatia a anuntat ca a deschis o procedura disciplinara impotriva FC Steaua. Decizia trebuia sa fie luata luni, insa aceasta a fost amanata cu o zi.

Sursa foto: uefa.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri