[Update 3] Unul dintre studentii care au intervenit si l-au imobilizat pe barbatul ce a detonat material exploziv intr-o sala a Facultatii de Electronica Iasi spune ca in momentul in care a intrat in sala atacatorul a inceput sa tipe ca detoneaza bomba, apoi i-a explodat un declansator pe care il avea in mana.

[Update 2] Decanul Facultatii, Bogdan Ion, a afirmat ca inainte de a intra in sala barbatul i-a spus prodecanului ca este fost student al universitatii.

"Este fost student al nostru. Prodecanul l-a intreabat daca fost studentul nostru si el a confirmat, spunand ca a trecut multa vreme. Oricum, nu si-l aminteste nimeni", a spus decanul.

[Update] Barbatul care a detonat un material exploziv la o universitate din Iasi a amenintat ca a lasat in cladire si alte bagaje cu explozibil, iar in prezent Politia si SRI fac cercetari la fata locului, a spus ministrul delegat pentru Invatamant superior Mihnea Costoiu.

Costoiu a spus ca barbatul a amenintat ca a lasat alte bagaje cu material exploziv in sali din cladirea veche a facultatii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Ministrul a spus ca Politia si SRI fac cercetari la fata locului, pentru ca nu se stie daca afirmatiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.

Costoiu a spus ca barbatul declara ca are o problema cu Politia, nu cu cei din facultate.

Citeste si:

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajaiac, a declarat ca un barbat a intrat intr-o sala de curs de la Facultatea de Telecomunicatii, unde avea loc examenul de licenta, avand la el un rucsac in care se afla un dispozitiv exploziv improvizat.

Barbatul a inceput sa ii ameninte pe cei din sala de curs, dupa care a detonat materialul exploziv.

In urma exploziei nu a fost ranita nicio persoana.

Doi dintre studentii aflati in sala au reusit sa il imobilizeze pe barbat si au sunat la 112, iar la scurt timp barbatul a fost retinut si dus la Politie, unde este audiat la ora transmiterii acestei stiri.

Potrivit sursei citate, in prezent se fac verificari pentru a se stabili identitatea barbatului si despre ce tip de exploziv este vorba.

Fascultatea de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" unde a avut loc incidentul functioneaza in cladirea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", corpul de cladire respectiv fiind evacuat, la fata locului aflandu-se politisti si pirotehnisti.