17 Iulie 2013

Matematica-informatica si stiintele naturii, specializarile la care s-a intrat cel mai greu la liceu



Matematica-informatica si stiintele naturii sunt specializarile de la admiterea in liceu la care s-a intrat cu cele mai mari medii, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) dupa prima etapa de repartizare computerizata.

Cele doua specializari, ambele de la profilul real, monopolizeaza, de altfel, primele 21 de locuri ale clasamentului pe tara alcatuit in functie de ultima medie de admitere, scrie Mediafax.

La specializarea matematica-informatica a Colegiului National "Sf. Sava" din Capitala, ultima medie de intrare a fost 9,94, cea mai mare din tara. Acelasi liceu bucurestean a fost primul din Romania, in acest clasament, si in 2012 si 2011, cand ultima medie de intrare la matematica-informatica a fost 9,93, respectiv 9,94.

Pe locul 2 se afla Colegiul Na`ional "Fratii Buzesti" din Craiova, unde 9,93 a fost ultima medie de intrare la aceeasi specializare. La acelasi liceu craiovean, 9,93 a fost ultima medie de intrare si la specializarea stiintele naturii.

Alte licee cu medii de intrare foarte mari la profilul real sunt Colegiul National "Mircea cel Batran" Constanta, Colegiul National "B. P. Hasdeu" Buzau si Colegiul National "Moise Nicoara" Arad.

Specializarea filologie de la profilul uman apare de-abia pe locul 22 (Colegiul National "Fratii Buzesti" Craiova, ultima medie de admitere - 9,78, aceeasi cu a locului 20), in timp ce stiintele sociale, tot de la uman, au prima prezenta in top pe locul 31 (Colegiul National "Gheorghe Lazar" Bucuresti, ultima medie de admitere - 9,74).

Un numar de 145.392 de absolventi ai claselor a VIII-a, reprezentand 99,65 la suta din totalul lor, au fost repartizati computerizat in invatamantul liceal, luni, conform uneia dintre optiunile exprimate, a informat MEN.

Alti 504 candidati nu au putut fi repartizati, deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa permita incadrarea lor in vreo unitate de invatamant, arata sursa citata.

Din totalul elevilor repartizati, 74.849 (51,48%) au ales filiera teoretica, iar 70.543 (48,52%), filiera tehnologica.



Citeste si