Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marti, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, au precizat pentru Mediafax surse participante la sedinta.
Conform surselor citate, votul a fost secret, pe buletine de vot, singura propunere fiind Ovidiu Silaghi.
Nominalizarea acestuia la Transporturi a intrunit 47 de voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva", au relatat aceleasi surse.

Sedinta BPN al PNL a inceput la ora 13.00, cu o ora intarziere fata de programul anuntar si a fost condusa de catre prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, alaturi de vicepremierul Daniel Chitoiu, in conditiile in care liderul liberalilor, Crin Antonescu, este plecat din tara.

Inaintea sedintei, PNL a dat publicitatii un comunicat de presa in care precizeaza ca decizia de clasare emisa de Curtea de Apel Oradea in cazul promovat de ANI impotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitiva si irevocabila. De asemenea, PNL aminteste si ca Ovidiu Silaghi a mai fost ministru al Transporturilor in perioada mai-decembrie 2012.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-au intalnit, marti, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta in principal despre noul acord care poate fi incheiat de Romania cu FMI, ocazie cu care au abordat si tema unei eventuale numiri a lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Discutia a avut loc dupa intrevederea sefului statului cu directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor sa aiba loc "zilele astea", el precizand ca a avut pe aceasta tema o convorbire telefonica cu liderul PNL, Crin Antonescu, si ca va face propunerea catre seful statului dupa o decizie a PNL.

"Sper zilele astea sa fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu - am discutat la telefon, nu este in tara. Mai departe, cand avem o decizie a PNL, eu trebuie sa-i propun presedintelui numirea in functie", a spus Ponta.

El a aratat ca va prelua interimatul la minister, dar a precizat ca doar va gira politic activitatea secretarilor de stat.
Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus de PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit luni la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta aflandu-se insa la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a prelua mandatul interimar de ministru.

Premierul Ponta s-a aratat surprins de faptul ca Ovidiu Silaghi este deja la Palatul Victoria, dar a precizat ca se va intalni cu acesta daca tot este la sediul Guvernului, adaugand ca decizia de clasare a sesizarii ANI in cazul acestuia este definitiva.

"O sa discut si astazi, si maine, am discutat cu Antonescu la telefon, pentru ca nu este in tara, o sa discut cu Chitoiu, care ca vicepremier coordoneaza activitatea in Guvern din partea colegilor liberali, si trebuie sa vorbesc cu presedintele, evident, pentru ca nu vreau sa fac o propunere inainte de a-l informa, altfel....asa cred ca trebuie sa functioneze lucrurile", a spus Ponta, la plecarea de la Ministerul Transporturilor.

La remarca jurnalistilor ca Silaghi este deja la Palatul Victoria, Ponta a intrebat : "Cine e la Guvern ?".

Dupa ce jurnalistii i-au spus din nou ca este vorba de Silaghi si intrebat daca se va intalni cu acesta, premierul a raspuns afirmativ.

"Daca este la Guvern, sigur ca o sa ma vad cu el, cum sa nu ma vad", a spus Ponta.

Intrebat daca acesta a venit neinvitat, Ponta a afirmat ca "Guvernul este mare", sugerand astfel ca este posibil ca Silaghi sa fi venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu altcineva.

El a precizat insa din nou ca a lucrat bine cu Silaghi si ca decizia judecatorilor de clasare in cazul sesizarii ANI nu este doar in prima instanta, ci chiar definitiva.

Surse politice declarau, vineri, pentru Mediafax, ca, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, varianta pe care insa premierul Ponta o analizeaza, avand in vedere ca acesta a facut obiectul unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri