O parte dintre liceele unde s-a intrat cu medii mici, in urma repartizarii de luni, au inregistrat rezultate foarte slabe la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta, respectiv promovabilitate cu mult sub media nationala sau chiar niciun candidat inscris la examen.
Potrivit datelor furnizate MEDIAFAX de Ministerul Educatiei, in urma repartizarii computerizate in licee, cele mai mici medii ale ultimului admis s-au inregistrat la: Liceul Tehnologic "Dan Mateescu" din Calarasi (ultima medie de admitere - 3,22), Liceul Tehnologic "Nicolae Mihaescu" Targoviste (3,22), Liceul Teoretic Videle, judetul Teleorman (3,31), Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" Visina, judetul Dambovita (3,32), Liceul Teoretic Piatra, judetul Teleorman (3,34), Liceul Teoretic Roznov, judetul Neamt (3,35), Liceul Tehnologic Halanga, judetul Mehedinti (3,36), Liceul Tehnologic Reviga, judetul Ialomita (3,38), Liceul "Alexandru Odobescu" Lehliu Gara, judetul Calarasi (3,38) si Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" Bucuresti (3,39), scrie Mediafax.

Doua dintre aceste licee, respectiv Liceul Tehnologic Reviga, jud. Ialomita, si Liceul "Alexandru Odobescu" Lehliu Gara, judetul Calarasi, nu au avut niciun candidat inscris la bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie. In aceeasi sesiune, la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu", ponderea de promovare a fost de 16,27%, la Liceul Tehnologic "Nicolae Mihaescu" Targoviste - 8,16%, iar la Liceul Tehnologic Halanga, judetul Mehedinti - 2,74%, potrivit sursei citate.

Exista si o exceptie, Liceul Teoretic Roznov din Neamt, care a avut rezultate apropiate de media nationala la bacalaureat, inregistrand o pondere de promovare de 48,96%.

Si in cazul altor licee in care mediile de admitere au fost cele mai mici din judet si toate situate sub 4, regula conform careia si promovabilitatea la bacalaureat a fost redusa se confirma.

In Alba, cea mai mica medie din judet, 3,79, s-a inregistrat la Colegiul Tehnologic Silvic din Campeni, unde bacalaureatul a fost promovat de 56 din cei 156 de elevi inscrisi. In Bihor, cu cea mai mica medie s-a intrat la Colegiul Tehnic "Constantin Brancusi" din Oradea, unde ultima medie de admitere la clasa de mecanica este 3,58. La acest colegiu, 28 din cei 119 candidati inscrisi la bacalaureat au si promovat.
In judetul Bistrita-Nasaud, pe ultimul loc se afla Liceul Teoretic "Constantin Romanu Vivu" din Teaca, profilul servicii, clasa de comert, unde s-a intrat cu 3,59. La acelasi liceu, bacalaureatul a fost promovat de 9 din cei 24 de candidati inscrisi. In judetul Buzau, media cea mai mica, 3,64, s-a inregistrat la Liceul Tehnologic "Victor Frunza" din Ramnicu Sarat, unde 4 din cei 75 de candidati inscrisi au reusit sa treaca examenul de bacalaureat.

In ceea ce priveste judetul Brasov, ultimul loc la admitere revine Colegiului Tehnic "Remus Radulet" (ultima medie - 3,62), specializarea mecanica. La acest colegiu, doar 17 din cei 64 de inscrisi la bacalaureat au trecut examenul.

Cea mai mica medie de admitere in judetul Cluj a fost 3,73, la Colegiul Tehnic "Raluca Ripan", unde prima medie a fost 7,80. La acest colegiu, 25 din cei 77 de absolventi inscrisi la bacalaureat au reusit in sesiunea din iunie.

In Constanta, media cea mai mica a fost 3,68, la Liceul Tehnologic "Carsium" din Harsova, unde numai doi din cei 90 de candidati au luat bacalaureatul.

In judetul Hunedoara, cea mai mica medie cu care a fost repartizat un elev in clasa a IX-a este 3,51, la Liceul Tehnologic "Crisan" din Criscior. Aici si promovabilitatea la bacalaureat a fost extrem de redusa, doar 6 din 149 de candidati inscrisi reusind sa ia examenul.
In judetul Mures, media de intrare cea mai mica, 3,50, s-a inregistrat la Liceul "Constantin Brancusi" din Tarnaveni, unde 4 din 91 de elevi inscrisi au trecut examenul de bacalaureat.

Cea mai mica medie cu care un elev a intrat la un liceu din Prahova este 3,59, candidatul fiind repartizat la un colegiu tehnic din municipiul Campina, colegiu la care 84 din cei 270 de elevi inscrisi la bacalaureat au trecut examenul.

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum" din judetul Sibiu a avut cea mai redusa medie de admitere, 3,80, scorul de promovare la bacalaureat fiind de 24 din 132 de candidati.

In judetul Suceava, cea mai mica medie de admitere, 3,79, a fost inregistrata la Colegiul Tehnic din Siret, la specializarea mecanica, colegiu la care jumatate din cei 247 de candidati inscrisi au luat bacalaureatul.

Cea mai mica medie de admitere din judetul Vaslui, 3,57, s-a inregistrat la la Colegiul tennic "Alexandru Ioan Cuza", din Barlad, unde 82 din 248 de candidati inscrisi au promovat examenul de bacalaureat.

In Vrancea, cea mai mica medie la admitere, 3,82, s-a inregistrat la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focsani. La acest colegiu, 54 din cei 388 de candidati inscrisi au luat examenul de bacalaureat in prima sesiune.

In Capitala, printre liceele cu medii mici de admitere la liceu se numara, in afara Colegiului Tehnic "Iuliu Maniu", si Liceul Tehnologic "Elie Radu" (ultima medie de admitere- 3,82), Liceul "Dimitrie Gusti" (3,78) si Liceul Tehnologic "Sf. Pantelimon" (4,21), toate trei avand rezultate foarte slabe si la bacalaureat, respectiv ponderi de promovare de 4,75%, 5,46% si 7,69%.

Tot in Bucuresti, exista doua licee unde, in urma primei etape de repartizare, nu s-a ocupat niciun loc la anumite specializari. Este vorba despre Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" (niciun loc ocupat dintre cele 29 de la specializarea materiale de constructii) si Colegiul Tehnic "Carol I" (niciun loc ocupat dintre cele 29 de la specializarea electric).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri