Fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu a declarat, vineri, pentru Mediafax, comentand retinerea lui Omar Hayssam, ca acest caz este exemplar pentru modul in care clasa politica a devenit complice la devalizarea industriei, mentionand ca Justitia functioneaza si ca este mandru de cei din SIE.
Potrivit acestuia, cazul Hayssam este "exemplar" pentru felul in care o parte a clasei politice a devenit complice, alaturi de oameni de afaceri de acest gen, la devalizarea economiei romanesti.

"Cazul lui Hayssam este exemplar pentru felul in care o parte a clasei politice romanesti a devenit complice alaturi de pseudo afaceristi gen Omar Hayssam, la devalizarea, la paraginirea industriei Romaniei. E timpul sa facem un inventar al acestor lucruri: a modului cum au fost privatizate anumite societati, a felului cum au fost demontate si vandute bucata cu bucata", a afirmat Mihai Razvan Ungureanu.

El a subliniat ca aducerea in tara a lui Omar Hayssam certifica ca justitia in Romania functioneaza.

"In primul rand, faptul ca s-a intamplat acest lucru certifica ca justitia in Romania functioneaza si nu exista fapta impotriva legii care sa nu fie pedepsita. Finalul este in conformitate cu decizia justitiei, acest lucru arata ca statul roman este puternic si institutiile urmaresc si isi indeplinesc atributiile", a precizat Mihai Ungureanu.

El a spus ca a retinut felicitarile aduse de presedinte Serviciilor.

"Acest lucru ma face mandru de eforturile pe care fostii mei colaboratori il fac in indeplinirea atributiilor de serviciu", a adaugat Ungureanu.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane, vineri dimineata, a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, precizand ulterior ca acesta se afla in arestul Politiei, fiind predat politistilor la ora 6.40.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei", se arata in comunicatul transmis vineri dimineata de Administratia Prezidentiala.

In martie 2005, jurnalistii Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost ratiti la Bagdad.

In 5 aprilie 2005, Omar Hayssam a fost retinut si, desi Presedintia anunta atunci ca este acuzat de implicare in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infractiuni economice, intr-un alt dosar.

La aproape un an si o luna de la plasarea lui in arest, instanta a acceptat sa il elibereze, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse si arestarea sirianului.

In 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din Romania la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din functii a sefilor de servicii de informatii romane, dar si a procurorului general al Romaniei de la acel moment, Ilie Botos.
Omar Hayssam a fost dat in urmarire generala la nivel national si international, in baza unui mandat de arestare preventiva emis in lipsa de catre Curtea de Apel Bucuresti, in iulie 2006.

In 2008, Omar Hayssam a fost condamnat, in lipsa, la 20 de ani de inchisoare pentru implicare in rapirea celor trei jurnalisti, cazul acestuia constituind o premiera in Romania.

Presedintele Traian Basescu declara, in 9 februarie 2011, la TVR, ca Omar Hayssam "este bine-merci" si nu mai are cancer. Presedintele preciza ca partea romana stie unde se afla acesta, pentru ca este subiect de discutie cu partea siriana. "Stim precis si unde este, si e bine-mersi, sanatos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era cand l-a operat unul din medicii faimosi ai patriei", spunea atunci Basescu.

Pe de alta parte, Omar Hayssam a fost condamnat, la 29 iunie 2010, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare pentru bancruta frauduloasa.

In 30 octombrie 2012 a fost emis pe numele acestuia, de catre Curtea de Apel Oradea, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea prin care a fost condamnat la 20 de ani inchisoare pentru acte de terorism.

La 23 noiembrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 16 ani inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri