Peste 4.500 de candidati s-au inscris la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti, cea mai mare concurenta fiind la Facultatea de Medicina Dentara, unde sunt 9,7 candidati pentru unul din cele 131 de locuri fara taxa, si la Medicina, cu 5,2 candidati pentru unul din cele 432 de locuri.
Numarul candidatilor inscrisi a crescut, la Facultatea de Medicina fiind 5,2 candidati pe un loc fara taxa, in timp ce pentru Facultatea de Medicina Dentara sunt 9,7 candidati pe un loc, a anuntat UMF "Carol Davila", scrie Mediafax.

La Facultatea de Medicina, unde au fost scoase la concurs 432 de locuri finantate de la buget, au fost inscrisi 2.262 de candidati, dintre care 28 de olimpici, iar 53 de candidati au optat pentru locurile cu taxa.

La Facultatea de Medicina Dentara, pentru cele 131 de locuri fara taxa s-au inscris 1.280 de candidati, iar 44 au optat pentru locurile cu taxa.

La Facultatea de Farmacie s-au inscris 408 candidati pentru cele 131 de locuri fara taxa , iar 21 au ales locurile cu taxa.
Facultatea de Moase a scos la concurs 156 de locuri, pentru care s-au inscris 591 de candidati, dintre care 20 au optat pentru locurile cu taxa.

Examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti va avea loc miercuri, de la ora 9.00 pentru facultatile de Medicina si Farmacie, iar la ora 16.00 pentru Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Moase si Asistenta Medicala.

Candidatii vor intra in salile de concurs incepand cu ora 8.00 pentru facultatile de Medicina si Farmacie, respectiv ora 15.00 pentru Facultatea de Medicina dentara si Facultatea de Moase si Asistenta Medicala.

"Nu este admisa, sub niciun motiv, intrarea in sali a candidatilor dupa ora de incepere a probei scrise. Candidatii au obligatia de a verifica exactitatea datelor inscrise pe listele afisate si de a aduce imediat la cunostinta comisiei de admitere, prin secretariatele facultatilor, eventualele neconcordante fata de datele precizate in cererea de inscriere tip sau fata de actele depuse la dosar. Dupa inceperea concursului, pe listele afisate nu se mai admit nici un fel de modificari", a precizat UMF "Carol Davila".

Candidatii vor intra in salile de concurs pe baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil, precum si a legitimatiei de concurs tip eliberata la inscriere de catre secretariatele facultatilor.

Supraveghetorii vor verifica identitatea fiecarui candidat la intrarea in sala. Candidatii vor ocupa in sali locul indicat de legitimatia de concurs lipita pe masa, care are acelasi numar ca si cel de pe legitimatia de concurs tip primita la inscriere.
Durata probei scrise va fi de doua ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, doua ore pentru admiterea la Asistenta Medicala Generala si Moase si, respectiv, o ora si jumatate pentru celelalte specializari ale Facultatii de Moase si Asistenta Medicala.

Corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura. Fiecare raspuns corect la intrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obtinut este transformat in nota. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Sunt declarati admisi candidatii al caror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzator notei 5.
La Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, declararea candidatilor admisi va fi in functie de punctajul obtinut si ordinea optiunilor pentru specializarile oferite. Candidatii olimpici sunt admisi automat, fara a mai fi necesara sustinerea examenului de admitere.

Listele candidatilor, in ordine alfabetica, salile in care se desfasoara examenul si repartitia pe sali sunt disponibile pe site-ul http://admitere.umf.ro/repartizare/public/ sau la avizierele Facultatii de Medicina, pentru specializarile Medicina si Moase si Asistenta Medicala, respectiv ale Facultatii de Medicina Dentara si Facultatii de Farmacie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri