Mai putin de jumatate dintre profesori au promovat examenul de definitivat sustinut recent si doar 32 dintre acestia au obtinut nota maxima.
Din totalul de 7.400 candidati prezenti la proba scrisa, 6.651 de candidati au finalizat aceasta proba si 3.181 (47,83%) au promovat. Cel mai ridicat procent de promovare s-a inregistrat in judetul Gorj - 76,47% -, iar cel mai scazut procent, in judetul Caras-Severin - 29,33%.

Dintre candidatii care au reusit sa promoveze examenul, 32 au obtinut note de 10, iar alti 174, note intre 9,50 si 9,99. Cele mai multe note obtinute, insa, 1.826, au fost intre 8 si 8,49.

Cadrele didactice care au promovat examenul national de definitivare au dobandit dreptul de practica in invatamantul preuniversitar.

Candidatii prezenti la examenul de definitivare au avut de sustinut doua probe. Prima, care s-a desfasurat in perioada ianuarie - iunie, a constat in sustinerea a doua inspectii speciale la clasa si a avut caracter eliminatoriu. In urma acesteia, din cei 8.567 de candidati inscrisi, au reusit sa se califice pentru a doua proba, scrisa, din data de 18 iulie, 7.889 de candidati.

Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minima de promovare a examenului national de definitivare in invatamant sa fie 8 si nu 7. O alta noutate adoptata de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen si debutantilor cu un an vechime la catedra.

Intre 23 si 24 iulie candidatii vor putea depune contestatii la centrele de examen, solutionarea acestora urmand sa se realizeze in intervalul 25 - 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afisa rezultatele finale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri