Persoanele suspectate de inselaciuni prin metoda "accidentul", unele dintre acestea condamnate pe viata pentru omor deosebit de grav, cereau de la cei pe care ii sunau intre 2.000 si 25.000 de lei, spunand ca banii vor ajunge la victimele ranite de rudele acestora, pentru a nu depune plangeri penale.
Politistii au facut, astazi 14 perchezitii in penitenciarele Galati, Iasi, Craiova, Tulcea, Margineni-Giurgiu si la 42 de adrese din Bucuresti si 11 judete, la persoane suspectate de inselaciuni telefonice prin metoda "accidentul", anunta Mediafax.

Perchezitiile au fost facute in sapte dosare penale in care sunt invinuite mai multe persoane incarcerate, unele dintre acestea fiind condamnate la detentie pe viata pentru omor deosebit de grav, se arata intr-un comunicat de presa comun al Parchetului Tribunalului Bucuresti si Politiei Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, detinutii contactau telefonic la intamplare persoane pe care le induceau in eroare, recomandandu-se a fi avocati, organe judiciare sau rude apropiate ale victimelor. Acestia le spuneau ca un membru al familiei a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala grava a unei persoane si le cereau bani pentru a le da "victimelor accidentelor cu titlu de despagubire si pentru a nu depune plangere penala".

Sumele cerute urmau sa fie trimise prin intermediul institutiilor bancare sau de transfer de numerar catre complicii invinuitilor, persoane aflate in stare de libertate, care ridicau ulterior banii depusi de catre victime.

"In alte situatii, invinuitii le-au determinat pe victime sa achizitioneze coduri de reincarcare pentru cartele de telefonie mobila, fiind astfel reincarcate cartelele folosite de invinuiti", se mai arata in comunicatul citat.

In aceasta modalitate, 14 invinuiti privati de libertate au inselat 78 de persoane, de la care au cerut sume cuprinse intre 2.000 si 25.000 de lei, au precizat procurorii.

Anchetatorii au gasit 30 de telefoane mobile si mai multe cartele telefonice la perchezitiiile care au fost facute marti in cele cinci penitenciare.

Perchezitiile din cele cinci unitati de detentie au vizat 14 persoane incarcerate, dintre care opt din Penitenciarul Galati, cate doua din penitenciarele Iasi si Tulcea si cate una din penitenciarele Craiova si Margineni-Giurgiu.

Alte 42 de perchezitii au au fost facute la locuintele unor suspecti, dintre care cate zece in judetele Braila si Calarasi, sase in Galati, cate trei in Bucuresti, Ilfov si Suceava, doua in Buzau si cate una in Ialomita, Valcea, Caras-Severin, Hunedoara si Iasi.

Persoanele suspectate de inselaciuni prin metoda "accidentul" sunt audiate la sediul Politiei Capitalei.
Cercetarile in aceasta cauza sunt facute cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri