Omar Hayssam a plecat de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a stat aproximativ 30 de minute, fiind dus inapoi in Penitenciarul Rahova.

Omar Hayssam a fost adus, vineri dimineata, de la Penitenciarul Rahova la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul privind privatizarea fostei Intreprinderi de Piese Radio si Semiconductori (IPRS) Baneasa, au declarat, potrivit Mediafax, surse judiciare.

Hayssam a stat la DNA aproximativ 30 de minute, fiind apoi preluat de fortele de securitate si urcat in duba care il va duce inapoi in Penitenciarul Rahova, unde este incarcerat din 23 iulie.

Surse judiciare au declarat ca Omar Hayssam le-a cerut procurorilor sa fie audiat in prezenta unui avocat, spunand ca vrea sa isi angajeze aparator in acest dosar. Acesta urmeaza sa fie din nou citat pentru audieri la DNA, in perioada urmatoare.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in cadrul procedurii de privatizare a fostei Intreprinderi de Piese Radio si Semiconductor Baneasa au fost depuse mai multe inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea societatii.

IPRS Baneasa a fost infiintata in 1962. In septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 actiuni al intreprinderii a fost cumparat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlata de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Baneasa si-a incetat activitatea.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat in alte doua dosare, pentru fuga din Romania si pentru delapidare. In cele cinci dosare anchetele au fost facute de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).
Omar Hayssam a fost trimis in judecata in 14 octombrie 2005 si condamnat definitiv, in lipsa, in 20 februarie 2008, la 20 de ani de inchisoare. Hayssam a primit pedeapsa pentru implicarea in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, in martie 2005, la Bagdad.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Omar Hayssam, audiat la DNA in dosarul lui Mohamad Yassin