Premierul Victor Ponta a declarat ca toti absolventii academiilor apartinand de MApN si MAI au locurile de munca asigurate in acest an, dupa ce toata generatia 2011 nu a fost incadrata decat un an mai tarziu, el apreciind ca este "un lucru de normalitate", scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a participat, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, la ceremonialul avansarii in grad a celor 262 de absolventi ai unitatii respective, declarand, la finalul manifestarii, ca toti absolventii academiilor apartinand de MApN si MAI, in total 900 de tineri, au locurile de munca asigurate in acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cei care au terminat astazi au devenit sublocotenenti si pleaca la unitatile militare. E un lucru important sa revenim la un lucru de normalitate. Toata generatia 2011 nu a fost repartizata, iar in 2012 am reusit sa-i angajam si pe cei din 2011 si pe cei din 2012 si acum suntem intr-o situatie de normalitate", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, in 2012, a fost vorba despre 3.000 de locuri de munca pentru absolventii din 2011 si 2012, primii fiind incadrati in vara, iar ceilalti in luna decembrie.

Intrebat daca poate garanta celor interesati sa se inscrie la unitati de invatamant ale celor doua ministere ca vor avea loc de munca la absolvirea scolii, premierul a raspuns: "Da".

La randul sau, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a explicat ca cifrele de scolarizare se realizeaza in functie de "iesirile din sistem", de aceea pot fi asigurate locurile de munca ale absolventilor.

"Planificarea celor care dau admitere in invatamant e facuta in functie de iesirile din Armata si din sistem, astfel incat cei care se inscriu in fiecare an sa aiba garantia ca, in momentul in care termina, vor fi repartizati. Noi si pentru anul 2013-2014 avem in vedere ca promotia, peste trei ani cand termina, sa fie egala cu iesirile", a declarat Dusa.

Ministrul Apararii a mentionat ca, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, cei 262 de absolventi reprezinta cea mai numeroasa promotie de dupa 1990 a unitatii sibiene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sute de locuri de munca peste granite: ce cauta angajatorii europeni