Decizia Ministerului Educatiei Nationale de a realiza reforma manualelor ramane ferma, iar calendarul stabilit in urma dialogului social, dialog la care au luat parte si reprezentantii editorilor, va fi respectat, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Reforma manualelor este parte a procesului de modernizare a sistemului de invatamant romanesc si presupune atat actualizarea continutului, in conformitate cu planul-cadru de invatamant, cat si introducerea alternativei manualelor digitale.

"Aceste schimbari, ignorate in ultimii ani, desi au fost solicitate insistent atat de profesori, cat si de parinti si elevi, vor fi realizate gradual, tinandu-se cont de resursele disponibile si de nevoia de a asigura predictibilitate politicilor educationale", se arata in comunicat.

In perioada mai-iulie, ministerul de resort a lansat in dezbatere publica metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I si a II-a.

"La momentul respectiv am inteles opozitia unora dintre editori, care au reclamat faptul ca nu au timp sa tipareasca noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis sa prelungim cu 6 luni perioada pana la care sa fie gata manualele. In acest moment, suntem in calendarul stabilit, urmand ca pana la 1 septembrie sa se redacteze forma finala a metodologiei, forma care va integra si observatiile venite din partea partenerilor de dialog social. Prin urmare, nu exista nici o intarziere fata de cele stabilite anterior", potrivit institutiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri