Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul acesteia au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seara de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul sumelor totalizand peste un milion de euro pentru solutii favorabile in procese, scrie Mediafax.

Hotararea Curtii de Apel nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Veronica Cirstoiu, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a fost retinuta, vineri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce acestia i-au adus la cunostinta invinuirile.

Fiul judecatoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influenta, fusese retinut vineri dimineata, in acelasi dosar.

Cei doi au fost prezentanti Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva, care a fost admisa.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri, la solicitarea DNA, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.

Veronica Cirstoiu, judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti, este cercetata pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, iar fiul acesteia, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenta, a anuntat anterior, tot vineri, DNA, care a precizat ca a cerut CSM avizul pentru retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.

Potrivit procurorilor, persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata, au remis prin intermediar, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste un milion de euro, "in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale".

"In acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din transele de bani, in cuantum de 50.000 de euro, a fost primita de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cirstoiu Veronica. Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective", potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale.

Florin Cergan a fost prins in flagrant, joi seara, procurorii dispunand vineri retinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu a facut parte din completul care a anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare cu executare primita de Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si