Presedintele Traian Basescu a ajuns, vineri, la Centrul de simulare al CERONAV din Constanta, unde va sustine o testare pe un simulator de navigatie, in cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de nava, el spunand ca are emotii, dar ca este mai usor sa conduci o tara decat o nava

Presedintele a ajuns la sediul Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) in jurul orei 8.45, fiind imbracat in costum de comandant de nava.

"Nu exista examen la care sa nu ai emotii. Si am si o problema. Este prima data de cand m-am dat jos de pe nava cand am intrerupta valabilitatea brevetului de comandant."
"Este un examen, doar nu era sa vin imbracat in blugi", a explicat presedintele, potrivit Mediafax.

Intrebat de jurnalisti daca are emotii, el a confirmat, spunand ca este pentru prima data cand trebuie sa dea examenul pentru reconfirmarea brevetului.

"Nu exista examen la care sa nu ai emotii. Si am si o problema. Este prima data de cand m-am dat jos de pe nava cand am intrerupta valabilitatea brevetului de comandant. Anul trecut mi-a expirat dreptul de a ma urca pe o nava in functia de comandant, pentru ca am fost ocupat cu suspendarea", a spus seful statului razand.

Intrebat cum crede ca va fi testarea la simulatorul de navigatie, el a spus ca se asteapta la situatii de navigatie care ii sunt familiare.
"Vor fi foarte apropiate de realitate pentru ca se bazeaza pe harti reale", a mai afirmat Basescu.

Raspunzand unei alte intrebari, seful statului a spus ca este mai usor sa conduci o nava decat o tara: "Tara este mai greu de condus decat o nava. La bordul navei comandantul nu prea are opozitie".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Basescu: Scutul de la Deveselu a devenit mai actual ca oricand