S-au mutat din Bucuresti ca sa poata da copilul la scoala. La o scoala normala. Altfel, Mario Luca Grigore si-ar fi gasit locul doar intr-o scoala speciala. Are 10 ani. Asta este varsta lui, dupa actul de nastere. In ce priveste limbajul, are varsta de un an si jumatate, iar comportamental – 3 ani si jumatate, relateaza Jurnalul.ro.
Cu toate ca nu vorbeste si scrie cu mare greutate – nu-i ajunge o fila de caiet pentru o propozitie simpla, caci literele iesite de sub condeiul lui sunt din ce in ce mai mari – rezolva probleme de matematica pentru clasa a cincea, desi el abia a terminat clasa a treia. Raspunde prin gesturile potrivite la cerintele mamei lui si la cele ale psihoterapeutei, dar nu scoate decat rar vreun cuvant. Nu verbalizeaza. A verbaliza – acesta e cuvantul pe care se sprijina o buna parte din esafodajul sperantelor unei familii cu un copil cu autism. A se exprima prin cuvinte, rostite mai mult sau mai putin corect. Mario nu vorbeste. Dar, ridicandu-se pe varfuri, din doi pasi imi “spune” cat de mult si-ar dori sa danseze.

Cititi integral povestea emotionanta a lui Mario Luca pe Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri