Un barbat bolivian nascut in 1890 ar putea fi desemnat cea mai varstnica persoana din lume a carei nastere a fost inregistrata oficial, informeaza presa internationala, conform Mediafax.
Carmelo Flores Laura a implinit varsta de 123 de ani in luna iulie, potrivit Oficiului de Stare Civila din Bolivia.

In ciuda varstei inaintate, acest crescator de animale, care traieste in munti, in satul Frasquicia, la circa 80 de kilometri de capitala La Paz, este inca sanatos, merge cu ajutorul unui baston si nu poarta ochelari, potrivit presei locale.

Acest nativ din populatia andina Aymara, care are trei copii, 16 nepoti si 39 de stranepoti, avea 24 de ani atunci cand a izbucnit Primul Razboi Mondial si 62 de ani atunci cand regina Elizabeth a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii.

Carmelo Flores Laura, a carui sotie a murit in urma cu 10 ani, a declarat pentru postul de televiziune bolivian Rede Uno TV ca secretul pentru o viata lunga consta in plimbari zilnice indelungate si in evitarea pastelor si a zaharului din alimentatia zilnica. In schimb, el spune ca a mancat toata viata cananhua, o specie salbatica de quinoa, care este bogata in proteine si aminoacizi.

"Nu am fost niciodata lenes. Intotdeauna am impartit responsabilitatea gatitului cu sotia mea. Am mancat doar ceea ce puteam gasi crescand afara in salbaticie. Am mancat doar carne de rozatoare. Fac si acum plimbari lungi in fiecare zi", a adaugat el.

Daca varsta lui este reala, atunci Carmelo Flores Laura va depasi actualul record pentru cea mai varstnica persoana din lume detinut de japoneza Misao Okawa, care are 115 ani.

Totodata, el va depasi recordul frantuzoaicei Jeanne Calment, care a murit in 1997 la varsta de 122 de ani, considerata cea mai varstnica persoana care a trait in lume si a carei varsta a putut fi verificata.

In iulie, Salustiano Sanchez-Blazquez, un fost miner din New York, a devenit cel mai batran barbat din lume dupa ce predecesorul sau la acest titlu, Jiroemon Kimura, a murit pe 12 iunie, la varsta de 116 ani.

Pentru ca recordul sau sa poata fi oficializat, documentele lui Carmelo Flores Laura vor fi verificate de reprezentantii Guinness Book of Records.

Potrivit oficialilor Guinness World Records, cea mai varstnica persoana din lume, al carei certificat de nastere a fost verificat in mod oficial, este japoneza Misao Okawa care are 115 ani.

Desi certificatele de nastere nu existau in Bolivia in epoca in care s-a nascut, data nasterii lui Carmelo Flores Laura este confirmata pe un certificat baptist, considerat o inregistrare autentica a nasterii unei persoane in aceasta tara sud-americana.

Sursa foto: YouTube/AFP

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri