Un procent de 55% dintre romani nu sunt multumiti de actualele conditii salariale de pe piata locala a muncii si considera ca sunt subapreciati la locul de munca, din punct de vedere salarial. Afla ce remuneratii tinesc angajatii romani, potrivit datelor site-ului de recrutare BestJobs.
Daca mai mult de jumatate dintre candidati considera ca piata muncii din Romania, la nivel general, nu ii rasplateste pe masura, 21% sustin ca au acceptat un salariu mic din cauza ca aveau nevoie urgenta de un job si nu isi permiteau sa astepte pana gaseau un loc de munca perfect. Alti 11% cred doar ca nu au stiut sa negocieze cu angajatorul atunci cand au semnat contractul de munca, in timp ce 13% dintre romani se declara multumiti de banii pe care ii primesc la locul de munca.

Intrebati care este nivelul salarial cuvenit, 36% dintre romani au raspuns ca li se pare corect sa primeasca intre 2.500 si 3.500 de lei, in timp ce alti 35% ar vrea intre 1.500 si 2.500 de lei pe luna. In ceea ce priveste extremele salariale, 10% dintre romani considera ca merita in jur de 1.000 de lei pe luna, insa 20% dintre respondenti nici nu stau de vorba cu angajatorul daca li se ofera sub 3.500 de lei.

Realitatea, insa, este diferita atunci cand vorbim de actualul nivel salarial din Romania. Astfel, 41% dintre participantii la sondaj au marturisit ca salariul lor se situeaza la aproximativ 1.000 de lei, desi ar merita intre 2.500 si 3.500 de lei. Alti 33% dintre romani sustin ca primesc lunar intre 1.500 si 2.500 de lei, in timp ce doar 12% au un salariu de peste 3.500 de lei.

Pretentiile salariale sunt pe masura studiilor, in contextul in care 47% dintre respondenti au absolvit o facultate, iar 27% dintre acestia au chiar si studii postuniversitare. 25% dintre candidatii chestionati de BestJobs.ro vor sa se angajeze in IT/Inginerie, 20% isi cauta un job in Finante, in timp ce alti 25% vor doar un loc de munca, indiferent de domeniul de activitate.

Studiul BestJobs.ro a fost realizat in perioada 7-21 august pe un esantion de 600 de respondenti.

BestJobs este un serviciu de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri